StoryEditorOCM
4 kantunaGENERAL FINANCIJSKI POMOGAO STRANCI

Ante Gotovina donirao HDZ-u 15 tisuća kuna

Piše V. Nezirović / JL
19. srpnja 2017. - 15:02
gotovina

General Ante Gotovina, nakon što je imenovan posebnim savjetnikom ministra obrane Damira Krstičevića, odlučio je dati donaciju HDZ-u, pa je tvrtka Pelagos net farma d.o.o. ove godine donirala HDZ-u 15.000 kuna.

Tvrtka Jadran tuna d.o.o. donirala je još 15.000 kuna, a u njoj je predsjednik Uprave Nenad Horvat koji je na istoj poziciji i u tvrtki Pelagos net farma. Pelagos net farma, s kojom je Gotovina pokrenuo biznis uzgoja tuna nakon oslobađajuće presude u Haagu, lani je prijavila prihod od 25 milijuna kuna, a dobit je nakon oporezivanja iznosila 5,1 mil. kuna. 

Tvrtka je povećala i broj zaposlenika te ih je 2016. bilo 58, kako se navodi na financijskim servisima.

Tvrtka Jadran tuna prijavila je 2016. godine još veće prihode u visini od 62,8 milijuna kuna i dobit od 7,5 milijuna kuna. Tvrtka zapošljava 50-ak ljudi te se također bavi uzgojem tuna.

General Gotovina, podsjetimo, blizak je prijatelj s ministrom Krstičevićem, a imenovan je njegovim posebnim savjetnikom. Tu je odluku bio donio premijer Plenković. Prijedlog je stigao od Krstičevića, a premijer ga je rado prihvatio, piše Slobodna Dalmacija.

Taj angažman su bili dogovorili izravno Gotovina i ministar Krstičević koji su ostali u stalnom kontaktu. Plan je bio da Gotovina ostane u svom poslu, ali da bez bilo kakve financijske naknade daje savjete

22. travanj 2024 23:27