StoryEditorOCM
4 kantunaLUCIFERE, AJDE ĆA

Spasonosno osvježenje doći će i prije nego smo se nadali! Neke će rashladiti kiša, a neke bura, a evo i za koliko će se spustiti temperatura

Piše TŠB/SD
6. kolovoza 2017. - 13:22
copacabana15-040817

Pakleni stisak 'Lucifera' mogao bi popustiti i prije nego što je najavljeno. Prognostičari su nam početkom tjedna najavili da bi toplinski val mogao završiti u srijedu 10. kolovoza, no prema novim prognozama osvježenje bi moglo stići i koji dan ranije.

Državni hidrometeorološki zavod u najnovijoj prognozi najavljuje da će u nedjelju poslijepodne doći do promjene vremena i to drastične - no, nažalost, osvježenje će biti značajnije samo u nekim dijelovima. U unutrašnjosti će mjestimično biti pljuskova praćenih grmljavinom, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Navečer i u noći sa zapada stići će jače naoblačenje uz češću kišu i pljuskove, koji će se proširiti na veći dio zemlje.


Ipak, na obali će ostati uglavnom suho, no zapuhat će bura koja će na sjevernom Jadranu biti umjerena, prema večeri mjestimice i jaka. U Dalmaciji će vjetar biti većinom slab.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 19 do 25, na Jadranu od 24 do 29. Najviša dnevna između 34 i 40, u gorju i u središnjim područjima od 30 do 34 stupnja. Dakle, ipak ćemo bar malo lakše disati.

24. travanj 2024 02:46