StoryEditorOCM
4 kantunaDVORIŠNA TUČNJAVA ZAVRŠILA NA PREKRŠAJNOM SUDU U ZADRU

Pretukao ga, ostavio mu modrice i to priznao, a evo objašnjenja zbog čega je – oslobođen!

Piše L.Burčul
9. kolovoza 2017. - 23:55
pretucen1-070817

Iako je izudaran, liječnički obrađen, iskrvavljen po licu, s ogromnim hematomom na bedru i natečenim gležnjem na nozi, državljanin Austrije Ivo Jakešević (51) je kao okrivljena osoba dospio na Prekršajni sud, gdje je, skupa sa napadačem Ivicom Herekovićem (32), oslobođen od optužbi da su remetili javni red i mir.

Rođeni visokoobrazovani Jajčanin (BiH), sa 30 godina rada i života u Austriji gdje je stekao državljanstvo i gdje, na austrijskim na fakultetima, školuje svoje četvero djece, toliko je bio šokiran ovakvom presudom zadarskog Prekršajnog suda donesenom 4.kolovoza, da je došao u redakciju „Slobodne Dalmacije“ o tome razgovarati. Osobito ga je šokiralo da je, kao napadnut čovjek koji ima ozljede, on uhićen i okrivljen.

- „Gospodine, vi ste uhićeni i idete istražnom sucu“ – rekao je mi je policajac u Prvoj policijskoj postaji u Zadru. Razmjere mog šoka ne mogu vam opisati, bio sam krenuo u bolnicu na obradu ozljeda – priča Jakešević.

Sve se dogodilo, kako je policija i izvijestila u svojim redovitim dnevnim biltenima, 3.kolovoza u Kožinu, gdje austrijski državljanin Jakešević ima apartmane. Radio je nešto bučno sa brusilicom, što ne poriče, kada mu je prišao gost Ivica Hereković, pitajući ga koliko će to trajati jer mu smeta buka. Hereković je dan prije sa djevojkom stigao u Kožino i taman na terasi unajmljenog apartmana pio kavu, no vlasnik Jakešević ometao ga je bukom brusilice.

Po Jakeševiću, Hereković mu je opsovao majku bosansku. Po obojici, sišla je u dvorište Herekovićeva djevojka Martina i snimala događaj, rekavši da će sve staviti na booking.com. Jakešević joj je stavio ruku na kameru, što je, inače vrlo solidno nabildanog Herekovića, totalno iznerviralo.

Puknuo je šakom Jakeševića u glavu. Pa onda još u trbuh. Pa nogama po donjem dijelu tijela.

U strašnom metežu, pred gostima, stigla je policija.

Podignute su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira, te su sutradan svi sjeli ispred prekršajne sutkinje Mitre Meštrović.

Hereković je priznao točno kako je i gdje, te zašto, udario Jakeševića.

Svjedoci su sve to ponovili, točno opisali kako je vlasnik apartmana Jakešević izudaran.

Uslijedila su detaljna pitanja sutkinje o tom dvorištu, daljini do ceste i koliko je dvorište zaklonjeno od pogleda.

I temeljem upravo tih parametara, donesena je presuda: oboje su oslobođeni od optužbe da su remetili javni red i mir. Naime, nisu bili na javnom mjestu, pa ih je valjalo osloboditi jer se „navedeni događaj nije reflektirao na javnom mjestu“.

- A moje ozljede?, pitao je austrijski državljanin, no nije ni do danas dobio odgovore. Nitko nije kriv jer nije udaren na javnom mjestu, rečeno mu je, što on ne može shvatiti.

- Ja polazim od toga da sam izudaran, a ne od javnog ili ne-javnog mjesta – kaže Jakešević.

Krajnje šokiran, 51-godišnjak Ivo Jakešević kaže da je nemoguće da napadači prolaze nekažnjeno. Angažirao je odvjetnika.

Mi smo nazivali Ivicu Herekovića u mjesto Martijanec kod Varaždina, gdje živi, no nitko ne odgovara na pozive. On je ljetovanje sa djevojkom, pretpostavljamo, nastavio na nekom drugom mjestu.

23. travanj 2024 14:19