'ZADAR SNOVA' STARTAO BEZ DOZVOLE ZA KORIŠTENJE JAVNIH PROSTORA Prašinu digao nastup u zadarskom Bronxu – hoće li ga biti u petak?

'ZADAR SNOVA' STARTAO BEZ DOZVOLE ZA KORIŠTENJE JAVNIH PROSTORA

Ovogodišnji Festival suvremenog kazališta „Zadar snova“ uzburkao je duhove i prije nego što je počeo – nakon svečanog otvorenja 7.kolovoza, već se u utorak, 8.kolovoza, doznalo da organizatori nemaju nikakvu dozvolu za korištenje javnih prostora na kojima se Festival održava. Otišlo se i korak dalje u nagađanju zašto ove godine, prvi put nakon punih 20 godina održavanja Festivala, nije izdana dozvola, a razlog su mnogi našli u „nezgodnom“ konceptu i izboru umjetničkih izričaja koje je posložila nova selektorica i umjetnička voditeljica Zadra snova Tina Keserović.
- Mi smo zvali gradsku upravu za dozvolu, ali su nas uputili u Turističku zajednicu… Navodno je problem s plesačima, naši plesači žele biti posvuda… Ne znam, čini se da je Bronx najveći problem – kazala nam je u utorak Tina Keserović.
Ona je kasnije toga dana ipak predala na gradski protokol zahtjev za korištenjem javnih površina, što nam je potvrđeno u gradskoj upravi.
- Zahtjev organizatora festivala Zadar snova za korištenje javnih površina je zaprimljen u utorak, 8. kolovoza 2017. godine na pisarnici, te se tek obrađuje – stoji u dopisu iz gradske uprave.
Da li iz svega proizlazi da su se pokušali „zaobići“ događaji na zadarskom igralištu „Bronx“, najavljeni za petak, 11.kolovoza, od 18 sati nadalje?
Tina Keserović je na Festivalu odlučila pokazati da Zadrani imaju „ničiju zemlju“, tzv. Bronx u Ulici Ante Starčevića 23, gdje očajni stanari ne smiju urediti dvorište u kojem se događa svašta zato što to dvorište ne pripada ni zgradi u kojoj žive, a ni Gradu.
- Imate ničiju zemlju? Krasno, dovest ćemo azilante, glazbenike, plesače… Zadrani moraju znati za taj dio grada i taj problem – najavila je uoči Festivala Tina Keserović.
Tako će u Bronxu nastupiti Edo Maajka, Koolibreeze, InFluX, Brlog… Doći će stanari i govoriti što se tamo noću događa, već godinama, a oni su bespomoćni. Hranu će služiti azilanti koji u Zagrebu imaju svoj catering.
Međunarodni festival „Zadar snova“ se održava na velikom broju lokacija u Zadru, no iz gradske uprave nam je u utorak pojašnjeno da "organizator može tražiti korištenje više javnih površina u istom zahtjevu" i da nije nužno da ih šalje odvojeno za svaku javnu površinu koju namjerava koristiti.
Već su, naime, povišene tenzije i zbog gostovanja beogradskog pisca Gorana Novakovića koji u Austriji podučava „BHS jezik“ i na njemu piše. Riječ je o bosansko-hrvatsko-srpskom jeziku, kao "jednom jeziku" na kojem Novaković piše svoja djela i želi ga promovirati u svojim nastupima. Taj je događaj predviđen na Boriku 14.kolovoza.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

HAJKA NA SUCA KOJI OTKRIVA KAKO SU SE ZAPOŠLJAVALE SUPRUGE, SINOVI I KĆERI MOĆNIH ZADARSKIH SUDACA Željko Rogić na suđenju u Šibeniku razotkrio obiteljske i bračne veze između zadarskih sudaca i odvjetnika, evo o kome se sve radi...

Željko Rogić na suđenju u Šibeniku razotkrio obiteljske i bračne veze između zadarskih sudaca i odvjetnika, evo o kome se sve radi...
Prenosimo dio teksta iz tjednika Nacional o pismu kojeg je predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov uputil...
Željko Rogić na suđenju u Šibeniku razotkrio obiteljske i bračne veze između zadarskih sudaca i odvjetnika, evo o kome se sve radi...

"MINISTARSTVO LJUBAVI" U ZADRU Udovica poginulog branitelja novom partneru rodila kćer, prepisala audi, te mu osigurala život u stanu pokojnog supruga, a sud utvrdio da ne žive u izvanbračnoj zajednici!

Udovica poginulog branitelja novom partneru rodila kćer, prepisala audi, te mu osigurala život u stanu pokojnog supruga, a sud utvrdio da ne žive u izvanbračnoj zajednici!
Zajednička adresa, njezin audi s njegovim incijalima na registarskim tablicama, svježe romantične fotografije s ...
Udovica poginulog branitelja novom partneru rodila kćer, prepisala audi, te mu osigurala život u stanu pokojnog supruga, a sud utvrdio da ne žive u izvanbračnoj zajednici!