JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ Festival veslanja s ciljem ispod zadarskog mosta

JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran u subotu je, šestu godinu za redom, u uvali Jazine održana veslačka regata osmeraca ''Jadranov veslački dvoboj'' na kojoj su nastupili veslači u otvorenoj i veteranskoj kategoriji, među kojima i bivši sudionici Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava.

Dvoboji osmeraca odvijali su se na regatnoj stazi dužine 500 metara u uvali Jazine, s ciljem ispod Zadarskog mosta. Regata se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar - Kitarović.

Čitava utrka osmišljena je kao festival veslanja, a osmerac, kao najatraktivnija disciplina u veslanju ima veliku tradiciju u povijesti zadarskog veslanja.

Veslački klub Jadran, kao najstarije djelatno sportsko društvo u Gradu Zadru,  baštinik je tradicije organiziranog veslanja u Zadru već više jednog stoljeća, točnije od 1908. godine. Zadarski veslači osvojili su dvije brončane olimpijske medalje, i to u osmercu u Parizu 1924. i Branimir Vujević 2000. u Sidneyu.

Bilo je velikih uspjeha i na domaćim natjecanjima, gdje je osvojeno više od 60 naslova prvaka države u disciplini osmerca u kategorijama od juniora do seniora. 

Naslovnica Fotoreport

Najčitanije

ZADAR POSTAJE MATIČNA LUKA ZA KRUZERE Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...

Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...
- Presretni smo i zadovoljni. Ovome se nitko nije nadao – prvi je komentar Božidara Longina, predsjednika ...
Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...