StoryEditorOCM
4 kantunaGDJE JE NESTAO RENO SINOVČIĆ?

Zdravko Livaković ušao u sudnicu i htio se rukovati sa sutkinjom!

Piše B.S.
31. kolovoza 2017. - 23:00
livakovic_sinovcic-170509

Da je bivši vanjski suradnik NK Zadra Reno Sinovčić "iznenada nestao", zaključeno je na Općinskom sudu u Zadru, gdje je u četvrtak četvrti put odgođen kazneni postupak zbog klevete, koji je protiv njega pokrenuo bivši državni tajnik u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i dugogodišnji pročelnik Grada Zadra za graditeljstvo Zdravko Livaković. Sinovčiću se izgubio svaki trag nakon što je od sutkinje Ivane Parać Krišto još u ožujku zatražio odgodu suđenja dok ne angažira odvjetnika.

– Razgovarali smo čak o mirnom rješenju spora, dogovoru, no Sinovčić je odjednom nestao i od tada nitko s njim više nije mogao stupiti u kontakt, pa čak ni njegov odvjetnik Branimir Zorica. Ovo je smiješno da slučaj traje od 2013. godine, a da se mi od ožujka ne možemo okupiti – rekao je Livakovićev odvjetnik Nediljko Ivančević. Naglasio je da na ovaj način ne mogu povući tužbu, ali da su spremni to učiniti ako se Sinovčić osobno i usmeno ispriča.
– Jedno smo vrijeme i razmatrali opciju da Sinovčić kao odštetu uplati simbolično oko dvije tisuće kuna NK Zadru, no navodno je čovjek u otežanoj materijalnoj situaciji, pa eto, ne mora ni to učiniti. Dovoljna je isprika i spremni smo povući tužbu – rekao je Ivančević, koji Livakovića zastupa i u slučajevima uskočkih optužnica za izvlačenje novca iz državnih tvrtki za vrijeme mandata ministra Božidara Kalmete.

Kada je konstatirala da je okrivljenik "nestao", nakon što je na jednom ročištu kazao kako se ne osjeća krivim, sutkinja Parać Krišto zaključila je da nema uvjeta za izvođenje dokaza što je predložio Ivančević, kao ni za održavanje ročišta, pa je novo sazvala za 25. rujna. Na početku ročišta upozorila je Livakovića na ponašanje kada joj je nakon ulaska prišao stolu htijući se rukovati.

– Suce se ne pozdravlja na taj način – kazala mu je, nakon čega je Livaković povukao ruku i sjeo na sudsku klupu.
Privatnu tužbu podignuo je zbog javno izgovorenih tvrdnji u emisiji TV VOX " na 1", u kojoj je kod Šenola Selimovića gostovao Reno Sinovčić, vlasnik te televizije. Tada je, prema optužbi, iznio niz kleveta na račun Livakovića, koji tada nije bio državni tajnik, a niti je imao bilo kakvu drugu javnu funkciju. U toj emisiji emitiranoj 27. siječnja 2013. godine, Sinovčić, također optužen od USKOK-a za izvlačenje novca iz NK Zadar, o Livakoviću je govorio kao o članu građevinske mafije, leglu korupcije.  Bilo je to vrijeme uoči kampanje za lokalne izbore na kojima se Sinovčić kandidirao za gradonačelnika Zadra.

19. travanj 2024 20:49