StoryEditorOCM
4 kantunaNAVALI NARODE, TRAŽE SE SUCI ZA ŽUPANIJSKI SUD U ZADRU

Kandidiralo se pola Općinskog suda i Denis Sokol, ali i sutkinja iz Zagreba koja vodi spor između Karamarka i Manolića!

Piše B.S.
9. rujna 2017. - 00:26
ZD290107KRSUD

Sutkinja kaznenog Odjela Općinskog suda u Zagrebu Ksenija Iva Despot, koja od siječnja vodi sudski postupak bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka protiv Josipa Manolića nakon što ga je ovaj u intervjuu za tjednik "Nacional" optužio da je bio suradnik Udbe, kandidirala se za mjesto suca na Županijskom sudu u Zadru.

Uz zagrebačku sutkinju, za ukupno dva slobodna sudačka mjesta, na kaznenom i građanskom odjelu zadarskog Županijskog suda, javilo se još 12 sudaca Općinskog suda u Zadru, te Denis Sokol, odvjetnik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Državno sudbeno vijeće (DSV) za ta je mjesta raspisalo natječaj još 28. rujna 2016. godine, a razgovor s kandidatima održat će se u četvrtak, 14. rujna u prostorijama DSV-a u Zagrebu.

Uz sutkinju Despot i Sokola, na razgovor za jedno od dva mjesta na Županijskom sudu u Zadru pozvani su suci zadarskog Općinskog suda Ante Bačić, Tomislav Bago, Igor Berghaus, Tatjana Domijan-Mrva, Sanja Dujmović, Ivana Klišmanić, Ivan Marković, Dubravka Novaković, Mario Pešić, Sandra Radanović, Zoran Vranković te Ana Zrilić.

Prema listi prvenstva koju je objavio DSV, najviše bodova ima sutkinja izvanparničnog i ovršnog Odjela Općinskog suda u Zadru Dubravka Novaković 142, zatim redom suci Ivan Marković 140, Igor Berghaus 139,5, Tomislav Bago 139, Tatjana Domijan-Mrva 139, Sandra Radanović 139, Ante Bačić 138, Ksenija Iva Despot 137, Sanja Dujmović 136, Ana Zrilić 136, Ivana Klišmanić 134, Mario Pešić 131,5, Denis Sokol 130, te Zoran Vranković 126,5.

Na razgovor se u pravilu ne pozivaju kandidati koji su ocjenom sudačke dužnosti ili na provjeri znanja ostvarili manje od 100 bodova te kandidati koji i nakon razgovora ne bi postigli dovoljan broj bodova za imenovanje. Osim na utvrđenoj listi prvenstva, odluka Vijeća o imenovanju sudaca utemeljena je i na ostvarenom broju bodova iz razgovora s kandidatima.

18. travanj 2024 13:18