StoryEditorOCM
4 kantunaNA SUDU POJASNILI DA SU NAPALI OSUĐENOG PEDOFILA

Izudarali ga šakama jer je šestogodišnjaku uzeo loptu i udario ga nogom u stražnjicu

Piše B.S.
9. rujna 2017. - 21:43
auto01

Na novčane kazne osuđeni su na Prekršajnom sudu u Zadru 47-godišnji Zadranin i njegov 26-godišnji sin jer su 22. travnja oko 19.30 sati  u dvorištu stambene zgrade u Zadru fizički napali 28-godišnjaka za kojeg su ustvrdili da je osuđeni pedofil i da se previše druži s djecom u dvorištu, te im uzima loptu.

Sukob je počeo 47-godišnjak nakon što mu je tog dana ispred zgrade prišao sin star šest godina, te mu rekao da ga je 28-godišnjak "nogom udario u guzicu i uzeo mu loptu".

Zadranin je potom zatekao 28-godišnjaka kako sjedi sa puno djece u dvorištu iza zgrade, te ga je uhvatio za vrat i rekao mu da će ga udaviti jer mu dira dijete. Optuženi 28-godišnjak ga je na to obuhvatio rukama kako bi ga spriječio da ga ne udari. On je pak nakon toga nazvao 26-godišnjeg sina, koji je po dolasku 28-godišnjaka u dva navrata udario šakom u glavu.

Stariji Zadranin je na sudu obrazložio kako je 28-godišnjak nedavno izišao iz zatvora, te od tada stalno sjedi s djecom iz zgrade koja se tu igraju, te se češće događa da djeci oduzme loptu. Iskazao je zabrinutost što on sa 28 godina sjedi njihovom djecom budući zna da je on i do sad kažnjavan i to zbog nasilja u obitelji, a i kazneno je, kako je rekao, bio u zatvoru zbog pedofilije tri mjeseca.

Zvao je policiju u više navrata, ali su ga oni samo upozorili. Njegov sin je pak obrazložio da 28-godišnjak zadirkuje djecu na svakakve načine i ometa ih u igri, a zna i grubo reagirati, te da su ga svaki put lijepo upozorili da to ne čini.

U postupku nije utvrđeno da je 28-godišnjak učinio prekršaj remećenja javnog reda i mira za koji su osuđeni otac i sin, jer je 47-godišnjaka samo stisnuo onemogućivši ga u daljnjem napadu. Stoga je u odnosu na njega donesena oslobađajuća presuda na temelju ranije navedene zakonske odredbe uz napomenu da korigira svoje ponašanje u odnosu na djecu u dvorištu zgrade jer to može biti izvor budućih prekršaja.  

20. travanj 2024 09:55