StoryEditorOCM
4 kantunaMANEKENI KATASTROFE - DRŽI VODU, DOK PREDSJEDNICA NE ODE...

Ante Soldo: Prijatelj koji mi je pomogao moj je heroj, nikakva Kolinda!

13. rujna 2017. - 11:18
222222 (1)

Jedna od privatnih kuća u Zadru koju je u ponedjeljak popodne zbog velikih poplava posjetila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u pratnji vojske i pročelnice Ureda župana Marine Dujmović Vuković je i kuća Ante Solde (33) na Boriku. Kako se kuća nalazi u udolini i zadnja je u nizu u toj ulici, zbog velike količine kiše koja je pala u ponedjeljak, oko nje se napravio bazen s vodom i potopio čitavo prizemlje u kojem je bio Antin stan. Vlasnik je predsjednici opisao stanje kuće u koje se i sama mogla uvjeriti te je zamolio za pomoć. Prisutni su poslušali njegov problem, slikali se ispred kuće i sve je ostalo na tome.

- Do sada, dan kasnije, nitko nije reagirao. Borim se i snalazim kako znam. Ali zahtijevam da se ovo riješi. Bazen s vodom i nakon jednog dana i dalje je tu. Jedini heroj u ovoj cijeloj priči moj je prijatelj Petar koji mi je pomogao, nikakva Kolinda, govori Ante kojem i tijekom našeg razgovora i dalje u kuću ulazi voda iz vanjskog bazena.

Kuća se nalazi na adresi Stanka Vraza i potopljen mu je cijeli stan u prizemlju.

- Sve je renovirano netom prije ljeta, a sada je potpuno uništeno. Namještaj, podovi, zidovi.. Voda je došla iznad wc školjke, onda možete zamisliti. Sve trebam mijenjati. Po mojoj procjeni, bit će tu šteta od 15 tisuća eura, s kedlom u grlu objašnjava vlasnik te napominje kako odvodnja u njegovoj ulici uopće nije riješena.

- Tu nema cijevi za odvodnju vode, u tome je problem, a pad je velik i sve se slilo oko moje kuće. Pokušavao sam čitav dan dobiti vatrogasce na telefon, da mi netko dođe pomoći. Nitko mi se nije niti javio, govori Ante kojemu je na kraju u ispumpavanju pomogao prijatelj s kojim je postavljao barikade oko kuće, roditelji su također pomagali, a pumpu za vodu je posudio od prijatelja. Cijeni i poštuje vatrogasce i njihov rad, kaže, no bar da mu je netko dao bilo kakvu informaciju, što da učini, bar da su se javili. Kad već nije pomogla Kolinda i njena prateća vojska.

19. travanj 2024 11:25