VIDEO/FOTO: TIN BROLICH (28) JE IZ AUTA U MORU IZVUKAO 80-GODIŠNJAKA Nije mi zahvalio. Ali bih volio upoznati čovjeka kojem sam, eto, spasio život!

VIDEO/FOTO: TIN BROLICH (28) JE IZ AUTA U MORU IZVUKAO 80-GODIŠNJAKA

Bilo je oko 16.45 kad je Tin izašao na terasu kafića da posluži goste. Još je padala sitna kiša i krajičkom oka uhvatio je starog zelenog Passata kako klizi prema rubu rive. U ruci je držao tacnu s pićima kad je Passat prešao rub rive i prednjim krajem zaronio u more. Tin je u istom trenu odložio tacnu i trčeći krenuo prema rivi. Usput je sa sebe skinuo majicu i hlaće i skočio u more. U skoku je vidio da na vozačevom mjestu sjedi neki stariji muškarac.

- Nisam dvojio ni sekunde. Kad sam vido da je auto upao u more, a u njemu neki čovjek, odmah sam krenuo u pomoć. Ništa posebno nisam pomislio. Jednostavno nagonski, ljudski, došlo mi je, i ja sam skočio – priča Tin Brolich koji je u ponedjeljak 11. rujna u središtu Biograda iz automobila upalog u more izvukao 80-godišnjeg F.P. iz Biograda i tako mu spasio život. Tin radi kao konobar u popularnom kafiću "Šumpreš", ima 28 godina i rodom je iz Zagreba. Prije tri godine oženio se djevojkom iz Sikova, na području Općine sv. Filip i Jakov, gdje zajedno žive. Incident se dogodio dok je posluživao goste, samo 15 metara daleko od terase lokala. Ni sam ne zna što se dogodilo starijem čovjeku koji je svojim automobilom zaronio u biogradsku marinu.

- Kad sam skočio prva mi je misao bila kako ga izvući iz automobila. Automobil je zaronio prednjim krajem tako da vozačeva vrata nisam mogao otvoriti, a kako je automobil sve više tonuo nisam mogao dohvatiti ni vrata od gepeka. Uspio sam otvorit zadnja desna vrata i ući u automobil. Čovjeka sa pokušao povući prema sebi, preko sjedalice, ali nisam mogao, jer je bio dosta krupan. Primijetio sam da je prozor suvozača otvoren pa sam čovjeka povukao za hlaće i počeo gurati prema prozoru. Čovjek je provukao najprije ruke i glavu, a onda ga je netko povukao prema vani. Kasnije sam vidio da je to bio jedan naš gost iz kafića, inače turist iz Slovenije, koji je maloprije došao popiti kafu. On je u more skočio u robi i pomogao čovjeku da dođe do obale gdje su ga drugi pomogači izvukli na suho – priča Tino koji je zbog svog hrabrog pothvata zaslužio titulu heroja dana u Biogradu, ali i Zadru, jer je njegovo spašavanja čovjeka iz mora snimljeno na videu i objavljeno na portalu Zadarski.hr.

- Ne znam što da vam kažem. Nisam ja neki heroj. Reagirao sam kao svaki drugi čovjek kad vidi nekoga u nevolji. Ne mogu reći da se zbog toga osjećam kao heroj, ali je to bilo lijepo napraviti – govori Tino, naš "mali čovjek za velika djela", koji je snimanje za novine odbio riječima kako mu je i "dovoljan i ovaj razgovor s novinarima".

U zadarskoj policiju su nam rekli da je 80-godšnji F.P. iz Biograda u more upao zbog nepridržavanja pripisane brzine. Vozio je iz smjera gradskog kolodvora prema marini, no kada je došao do rive, samo nekoliko metara od "Šumpreša", umjesto da skrene desno, produžio je naprijed i završio u moru. Policija je protiv 80-godišnjaka zato podnijela prekršajnu prijavu za izazivanje prometne nesreće. Starac je inače prošao bez ozljeda, nije bio pijan, niti mu je u trenutku vožnje pozlilo.

Tin je za svoju neustrašivost od kolega u kafiću dobio nekoliko tura pića, a nas je zanimalo je li mu se čovjek kojeg je spasio na koncu barem zahvalio.

- Nije. Nisam ga više ni vidio. Ni ne znam tko je taj čovjek. Rekli su mi u Biogradu kako se zove, ali ja ga ne poznajem. Volio bih ga upoznati. Da znam kojem sa čovjeku, eto, život spasio..

 

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

ZADAR POSTAJE MATIČNA LUKA ZA KRUZERE Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...

Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...
- Presretni smo i zadovoljni. Ovome se nitko nije nadao – prvi je komentar Božidara Longina, predsjednika ...
Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...