ROKO RAŽOV OBRATIO SE MEDIJIMA: Komentirao na društvenim mrežama policajca, brata načelnika Škabrnje Bubnjara, pa pozvan na obavijesni razgovor

ROKO RAŽOV OBRATIO SE MEDIJIMA:

Roko Ražov iz Škabrnje poslao je medijima svoje priopćenje u kojemu se navodi kako ga je zadarska policija procesuirala zbog – komentara kojega je napisao na Facebooku Zadarski.hr u vezi s načelnikom Općine Škabrnja Nediljkom Bubnjarem. On je poslao i snimku ispitivanja tvrdeći da su mu na policiji rekli kako ga je tražio brat Bubnjara koji je policijski inspektor, te da je bolje da ga nije našao.

- Dana 13. rujna godine moji roditelji na adresi u Škabrnji oko 19 sati zaprimili su dopis PU Zadarske kojim se pozivam na obavijesni razgovor. Uredno sam se odazvao pozivu te sam 14. rujna obavio razgovor na koji sam pozvan s policijskim službenicima. Nemalo sam se iznenadio da sam pozvan na razgovor zbog komentara na Facebooku ispod članka o aferi Nediljka Bubnjara, načelnika općine Škabrnja. U komentaru nije bilo nikakvih prijetnji, a ako se netko našao uvrijeđen komentarom mogao me tužiti za klevetu privatnom tužbom. Nije bilo nikakvog razloga da me se poziva na policiju i ispituje sat vremena zbog komentara na Facebooku koji je eventualno u sferi private tužbe, nikako policijskog postupanja. Zar pored tolikih pljački i pronevjera policija nema pametnijeg posla nego mene ispitivati zbog komentiranja na društvenoj mreži? Prilikom ispitivanja jedan od policijskih službenika mi je rekao da me tražio brat Nediljka Bubnjara i da je da je bolje da me nije našao! Što bi to trebalo značiti? Kako to da sam na policiji završio ja, a ne on? - pita se Roko Ražov.

Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan kaže kako tvrdnje Ražova nisu točne, te da manipulira medijima.

- Roko Ražov pozvan je na obavijesni razgovor zbog vrijeđanja policajca na društvenim mrežama, a ne zbog načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara. Taj je tekst bio Ražovu povod da izvrijeđa našega kolegu, što je prekršaj i zbog toga je bio pozvan na razgovor. Kad završimo obradu, ukoliko bude elemenata protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog. U komentaru je napisao da je naš kolega zatvarao zakonito i nezakonito, a radi se o tome da je policijac uhvatio na plantaži marihuane zbog čega je procesuiran. Nikakve veze to nema s načelnikom Škabrnje, on se obrušio na policajca koji radi svoj posao. Ima kriminalni dosje i dobro zna zbog čega je pozvan na policiju, ali manipulira medijima – kazao je Žodan.

Roka Ražova kontaktirali smo telefonom, ali nije želio dodatno komentirati tvrdnje iz policije.

- Nisam trebao biti procesuiran na policiji zbog komentara na društvenim mrežama i to je sve. A vi izvucite zaključke kakve hoćete – rekao je Ražov koji je u poruci preko facebooka napisao kako je dobio dvije godine zatvora zbog zalijevanja trave, ali ga je Vrhovni sud oslobodio, a zastupao ga je odvjetnik Marko Marinović.
 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije