StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI "SAJAM U BENKOVCU"

Iz Gradskog odbora HDZ-a odstupilo 12 ljudi - gradonačelnik Tomislav Bulić više nema ni većinu u Gradskom vijeću?

20. rujna 2017. - 23:30
benkovac

Čak 12 članova Gradskog odbora benkovačkog HDZ-a podnijelo je Županijskom odboru pismene ostavke! Time je u benkovačkom ogranku vladajuće stranke nastavljen kaos, jer GO praktično više ne postoji, a aktualni gradonačelnik Tomislav Bulić nema više ni većinu u Gradskom vijeću.

U Zadru su ostavke zaprimljene, po neslužbenim informacijama 12 razočaranih članova GO Benkovac je kao razloge svojeg odstupanja navelo samovolju gradonačelnika Bulića koji ih „nedovoljno uvažava“ i samostalno i bez znanja stranke donosi odluke. U utorak navečer, nakon što su početkom tjedna ostavke već bile potpisane, gradonačelnik Tomislav Bulić je sazvao gradske vijećnike iz HDZ-a, ali mu se od njih devet odazvalo svega njih četvero pokazujući mu tako da ni u Gradskom vijeću više ne može računati na njihovu podršku.

Županijski odbor će nakon ovih ostavki po stranačkom Statutu jednostavno morati raspustiti Gradski odbor jer on praktično više ne postoji budući je većina njegovih članova, 12 od 21, podnijela ostavke. Nakon toga će se morati ići na nove unutarstranačke izbore, ali je pitanje i što će se događati s vlasti u Benkovcu. U Gradskom vijeću HDZ ima većinu od devet vijećnika, šest ih je bilo s Nezavisne liste Frane Tokića, a preostala dva iz dvije „srpske stranke“, pa tek treba vidjeti može li gradska uprava za svoje odluke imati većinu Gradskog vijeća.

Ovo je drugi put u posljednjih dvije i pol godine da veliki broj članova GO u Benkovcu podnosi ostavku: najprije su to uradili tadašnji dogradonačelnici Svemir Vrsaljko i Frane Tokić suprotstavljajući se dugogodišnjoj vladavini Branka Kutije. U ŽO su tada odlučili u igru ubaciti nove ljude, pa su na čelo stranke postavili Tomislava Bulića koji je na prošlim lokalnim izborima bio i kandidat za gradonačelnika i to u borbi protiv bivšeg HDZ-ovog dogradonačelnika Frane Tokića.

Kada su Vrsaljko i Tokić napuštali Gradski odbor, podneseno je 12 ostavki, jednako kao i sada. Procjenjuje se da je riječ o ljudima na koje veliki utjecaj ima Branko Kutija, bivši dugogodišnji gradonačelnik, predsjednik GO i saborski zastupnik, ali među sada potpisanih 12 ostavki nema imena Branka Kutije koji više nije član GO HDZ-a.

25. travanj 2024 11:53