StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: ZADARSKA POLICIJA OBILJEŽILA SVOJ DAN

Načelnik Anton Dražina: 'Bez domoljublja ništa nema smisla'

Piše Ana Franić
27. rujna 2017. - 16:17
dan_policije27-270917

Pokaznom vježbom jedinice interventne policije i prigodnim programom, u srijedu je u sjedištu PU zadarske obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njihovog nebeskog zaštitnika Svetoga Mihovila. Na svečanosti u atriju Centra Franko Lisica okupili su se bivši i sadašnji policijski djelatnici, zadarski župan Božidar Longin, gradonačelnik Branko Dukić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić te članovi obitelji redarstvenika poginulih u Domovinskom ratu.

- Odlučio sam da se u govoru neću baviti statističkom obradom podataka u proteklom razdoblju, ali istaknuo bih rekordnu turističku sezonu koja sa sobom povlači i povećanje svih parametara iz nadlažnosti policije, od povećanja inteziteta cestovnog i nautičkog prometa do povećanja putnika u dolasku na graničnim prijelazima, Gaženici i zračnoj luci. Tijekom ljeta suočili smo se i s rekordnom požarnom sezonom u kojoj je policija, posebno na obrovačkom i benkovačkom području, nesposredno sudjelovala u evakuaciji dijela mještana, pa čak i gašenju požara koji su neposredno ugrožavali kuće i materijalna dobra. Zbog požara neki cestovni pravci bili su zatvoreni te je trebalo ciljanim djelovanjem omogućiti sigurno i protočno odvijanje prometa, kazao je novi načelnik zadarske policije Anton Dražina, prisjećajući se i nedavne poplave koja je zahvatila Zadarsku županiju.

- Ovim atrijem prije 27 godina odzvanjao je smijeh mladića čija su lica nerijetko bila obilježena prašinom, znojem i krvlju. Jučer sam prolazeći ovuda začuo sličan smijeh današnjih mladih kolega, koji danas ovdje rade i to je izvrsno, jer taj današnji smijeh je zapravo bitka za modernu i još bolju Hrvatsku koju je utemeljila moja generacija na bojištu. Naslijeđe naših branitelja pobjednika, taj ugled i čast, moraju biti inspiracija mlađim generacijama koje stupaju u naše redove. Svojim pristupom u svakodnevnom radu štite i prenose vrijednosti teško stečene slobode, a bez domoljublja ništa nema smisla, za kraj je rekao Dražina prepuštajući “riječ” klapi Ponistra u kojoj pjevaju i dvojica aktivnih članova zadarske policije.

24. travanj 2024 07:01