StoryEditorOCM
4 kantunaSMJESTI ME NJEŽNO

Novi direktor zadarskog aerodroma ne zna ništa o avijaciji, HDZ smislio genijalno objašnjenje

Piše Zadarski.hr
30. rujna 2017. - 16:43
klismanic

Smještanje političkih kadrova na unosna mjesta se nastavlja nesmanjenim intenzitetom. Najnoviji primjer je imenovanje Josipa Klišmanića za direktora zadarskog aerodroma. Dosadašnji direktor zadarske FINA-e vladat će Zračnom lukom Zadar kao politički namjesnik HDZ-a. Bit će politički upravitelj u punom smislu jer nema baš nikakvog iskustva u avijaciji. HDZ-u je toliko bilo stalo da Klišmanića imenuju direktorom da su izmijenili uvjete natječaja. Za razliku od drugih hrvatskih aerodroma za zadarski nije bilo potrebno imati pet godina iskustva u zrakoplovstvu. Nije bio potreban ni jedan jedini dan, piše Index. 

Valja spomenuti i kako je Josip Antunov sin, a Antun je poznati zadarski sudac, koji je svojedobno obnašao dužnost predsjednika Županijskog suda u Zadru.

“Ovakva Odluka Skupštine Zračne luke Zadar d.o.o. donesena je na inicijativu predstavnika Zadarske županije, Grada Zadra i Općine Zemunik Donji”, poručili su Indexu iz Ministarstva prometa.

Lokalni uhljebi su za svoj plan smisli izvrsno objašnjenje. Ustvrdili su da: “aerodrom nije zračna nego zemaljska djelatnost zbog čega poznavanje zrakoplovne djelatnosti nije nužno”. I u pravu su, aerodromi zaista ne lete, kao što ne lete ni avioni kada slete na aerodrom pa bi upravljanje njima na zadarskom aerodromu mogli mrtvo-hladno preuzeti vozači kamiona s iskaznicom HDZ-a kao jedinom nužnom kvalifikacijom.

Agencija za civilno zrakoplovstvo dosad je inzistirala da hrvatskim aerodromima upravljaju ljudi koji barem nešto znaju o zrakoplovstvu. Ta odredba još uvijek vrijedi u Splitu i Dubrovniku. Međutim,zagrebačkim, zadarskim i osječkim aerodromima može upravljati tko god hoće, pod uvjetom da kao Klišmanić bude član vladajuće stranke.

Dosad je zadarskim aerodromom upravljala Irena Ćosić, koja se kandidirala i na ovom natječaju. No, nije prošla. Izbor novog direktora je jednom bio odgođen jer se HDZ-ovci među sobom nisu mogli dogovoriti tko će od njih dobiti aerodrom. U igri je čak bio donedavni dogradonačelnik Zadra Darko Kasap. On ima još više iskustva u zemaljskim djelatnostima od Klišmanića. Bio je direktor vodovoda.


 

19. travanj 2024 02:47