SMJESTI ME NJEŽNO Novi direktor zadarskog aerodroma ne zna ništa o avijaciji, HDZ smislio genijalno objašnjenje

SMJESTI ME NJEŽNO

Smještanje političkih kadrova na unosna mjesta se nastavlja nesmanjenim intenzitetom. Najnoviji primjer je imenovanje Josipa Klišmanića za direktora zadarskog aerodroma. Dosadašnji direktor zadarske FINA-e vladat će Zračnom lukom Zadar kao politički namjesnik HDZ-a. Bit će politički upravitelj u punom smislu jer nema baš nikakvog iskustva u avijaciji. HDZ-u je toliko bilo stalo da Klišmanića imenuju direktorom da su izmijenili uvjete natječaja. Za razliku od drugih hrvatskih aerodroma za zadarski nije bilo potrebno imati pet godina iskustva u zrakoplovstvu. Nije bio potreban ni jedan jedini dan, piše Index. 

Valja spomenuti i kako je Josip Antunov sin, a Antun je poznati zadarski sudac, koji je svojedobno obnašao dužnost predsjednika Županijskog suda u Zadru.

“Ovakva Odluka Skupštine Zračne luke Zadar d.o.o. donesena je na inicijativu predstavnika Zadarske županije, Grada Zadra i Općine Zemunik Donji”, poručili su Indexu iz Ministarstva prometa.

Lokalni uhljebi su za svoj plan smisli izvrsno objašnjenje. Ustvrdili su da: “aerodrom nije zračna nego zemaljska djelatnost zbog čega poznavanje zrakoplovne djelatnosti nije nužno”. I u pravu su, aerodromi zaista ne lete, kao što ne lete ni avioni kada slete na aerodrom pa bi upravljanje njima na zadarskom aerodromu mogli mrtvo-hladno preuzeti vozači kamiona s iskaznicom HDZ-a kao jedinom nužnom kvalifikacijom.

Agencija za civilno zrakoplovstvo dosad je inzistirala da hrvatskim aerodromima upravljaju ljudi koji barem nešto znaju o zrakoplovstvu. Ta odredba još uvijek vrijedi u Splitu i Dubrovniku. Međutim,zagrebačkim, zadarskim i osječkim aerodromima može upravljati tko god hoće, pod uvjetom da kao Klišmanić bude član vladajuće stranke.

Dosad je zadarskim aerodromom upravljala Irena Ćosić, koja se kandidirala i na ovom natječaju. No, nije prošla. Izbor novog direktora je jednom bio odgođen jer se HDZ-ovci među sobom nisu mogli dogovoriti tko će od njih dobiti aerodrom. U igri je čak bio donedavni dogradonačelnik Zadra Darko Kasap. On ima još više iskustva u zemaljskim djelatnostima od Klišmanića. Bio je direktor vodovoda.


 

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije