KOST U GRLU DO ZAKLJUČENJA STEČAJNOG PLANA Grad Zadar u borbi za dva milijuna kuna duga od najma nekadašnjih poslovnih prostora Tekstila

KOST U GRLU DO ZAKLJUČENJA STEČAJNOG PLANA

Više od dva milijuna kuna duga od najma četiri atraktivna prostora na zadarskom Poluotoku u kojima je nekad poslovao Tekstil Zadar d.o.o., zadnja su "kost u grlu" do konačnog zaključenja stečajnog plana nad tom nekad profitabilnom tvrtkom.

Iako je stečaj nad "Tekstilom" otvoren još prije dvije godine, postupak do danas nije zaključen jer stečajnim planom nije prihvaćen dug od 2.071.799 kuna koje Grad Zadar potražuje od najma. Dug u stečajnom planu nije prihvaćen jer je sud u prvom stupnju utvrdio da je grad Zadar iznajmljivao - državnu imovinu.

- Tražbinu grada Zadra nije bilo moguće priznati jer bi se prvostupanjska presuda mogla potvrditi i stečajni dužnik može dobiti spor. Cjelokupna imovina tvrtke u stečaju, naime, sastoji od potraživanja po osnovi prvostupanjske presude kojom je usvojen tužbeni zahtjev i utvrđeno da su Ugovori o zakupu poslovnih prostora s Gradom Zadrom ništetni. Predmet se trenutačno nalazi na Visokom trgovačkom sudu zbog žalbe koju su podnijeli Grad Zadar i Županijsko državno odvjetništvo, Građansko-upravni odjel - navodi stečajni upravitelj tvrtke Tekstil Zadar d.o.o. Ante Vukašina u svom izvješću koje je podnio Trgovačkom sudu u Zadru.

Stečajni plan kojeg je izradio i dostavio Trgovačkom sudu u ožujku ove godine prihvatila je većina vjerovnika, nakon čega je Visoki trgovački sud Republike Hrvatske rješenjem od 6. rujna 2017., usprkos žalbama Grada i ŽDO-a, potvrdio njegovu osnovanost.

- U skladu s odredbama Stečajnog zakona očekujem od Trgovačkog suda u Zadru da donese rješenje o zaključenju stečajnog postupka nad tvrtkom Tekstil Zadar d.o.o.. Sve daljnje radnje u stečajnom postupku ovise o odluci Suda - navodi stečajni upravitelj.

Tvrtka "Tekstil" svojedobno je zapošljavala 40 radnika u 12 maloprodajnih trgovina u Hrvatskoj, od čega ih je samo u Zadru bilo pet. Uz zapošljavanje devet djelatnika, u stečajnom se planu nakon njegova zaključenja predviđa otvaranje tri trgovine na Poluotoku. Prva je u ulici Elizabete Kotromanić gdje je prostor velik 82 četvorna metra, druga je u ulici Madijevaca veličine 46 četvornih metera, a treća u ulici Borelli gdje se nalazi prostor od 22 četvorna metra. Prostor u ulici braće Vranjanina na Poluotoku nakon zaključenja stečajnog plana nad "Tekstilom" namjerava se vratiti gradu Zadru kao njegovo vlasništvo.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

HAJKA NA SUCA KOJI OTKRIVA KAKO SU SE ZAPOŠLJAVALE SUPRUGE, SINOVI I KĆERI MOĆNIH ZADARSKIH SUDACA Željko Rogić na suđenju u Šibeniku razotkrio obiteljske i bračne veze između zadarskih sudaca i odvjetnika, evo o kome se sve radi...

Željko Rogić na suđenju u Šibeniku razotkrio obiteljske i bračne veze između zadarskih sudaca i odvjetnika, evo o kome se sve radi...
Prenosimo dio teksta iz tjednika Nacional o pismu kojeg je predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov uputil...
Željko Rogić na suđenju u Šibeniku razotkrio obiteljske i bračne veze između zadarskih sudaca i odvjetnika, evo o kome se sve radi...

"MINISTARSTVO LJUBAVI" U ZADRU Udovica poginulog branitelja novom partneru rodila kćer, prepisala audi, te mu osigurala život u stanu pokojnog supruga, a sud utvrdio da ne žive u izvanbračnoj zajednici!

Udovica poginulog branitelja novom partneru rodila kćer, prepisala audi, te mu osigurala život u stanu pokojnog supruga, a sud utvrdio da ne žive u izvanbračnoj zajednici!
Zajednička adresa, njezin audi s njegovim incijalima na registarskim tablicama, svježe romantične fotografije s ...
Udovica poginulog branitelja novom partneru rodila kćer, prepisala audi, te mu osigurala život u stanu pokojnog supruga, a sud utvrdio da ne žive u izvanbračnoj zajednici!