StoryEditorOCM
4 kantunaNE JENJAVA BIJES GRAĐANA ZBOG REKONSTRUKCIJE ULICE KOD MARINE

"Samo još nedostaju vodiči koji bi ljude upućivali kako se mogu "provući" na drugu stranu!"

Piše Zadarski.hr
14. listopada 2017. - 22:27
20171013_140303

- Novi "prolaz" za potrebe građana osvanuo je Oko Vruljice. I to sječom ograde zadarske marine i improviziranim drvenim skalinama koje bi trebale olakšati prebacivanje. U ovoj sada unakaženoj gradskoj zoni, u kojoj se najprije pokosio prelijepi drvored, te prokopa na sve strane i postavljenih ograda unaokolo, samo još nedostaju vodiči koji bi - ne samo strance, već i domaće upućivali gdje se i kako mogu "provući" na drugu stranu - napisao je ogorčeni Zadranin nakon što je zbog proširenja asfaltne površine u sklopu rekonstrukcije raskrižja ulica Ivana Mažuranića i Josipa Jurja Strossmayera uklonjen drvored fafarikula.

K tomu, naglasio je, zadivljujuće je i kojom se brzinom pojavio reklamni pano obližnjeg restorana!? A po meni nije trebalo izvoditi nikakve egzibicije, pogotovo ne ovako skupe i nepotrebne preinake kao što je ovdje slučaj. Jer grad je formiran odavno i ne može se širiti i izmišljati gabarite kojih naprosto - nema.

Prema njegovom mišljenju ovu dionicu jednostavno je trebalo prometnuti u - jednosmjernu.

- Nikako nije trebalo "pokositi" postojeći drvored, a dvije prometne trake vrlo lako bi podnosile protočnost sve tamo do križanja ulica J. J. Strossmayera i s ulicom J. B, Jelačića. E tu se moglo postaviti semafore, a u ljetnim gužvama to bi "poluautomatski" radila kao i do sada naša mladež. S druge pak strane ulicu dr. Franje Tuđmana trebalo je sve tamo do kružnog toka Melade isto tako preoblikovati u jednosmjernu! I ovdje bi se dobila nevjerojatna protočnost vozila u zapadnom pravcu, a ova prethodna u istočnom pravcu.

Sva skretanja ulijevo ili udesno s ovih prometnica u pokrajnje, ostala bi ista i apsolutno sam siguran da ne bi usporavala promet. Pa tako je učinjeno u mnogim gradovima. Zaključno trebalo je osmisliti puno bolja, jeftinija i praktičnija rješenja od ovoga koje je za pravo reći unazadilo, a ne unaprijedilo odvijanje prometa. Pa jel' se netko pametan prethodno upitao što misle primjerice građani, pa taksisti ili vozači Hitne pomoći, ali i stručnjaci MUP-a? Siguran sam da nije, ali sada je ionako nažalost - prekasno, zaključio je ogorčeni Zadranin.

23. travanj 2024 09:57