StoryEditorOCM
4 kantunaFOTOGALERIJA: OD FORUMA DO NARODNOG TRGA

Zadrani prosvjedovali za slobodu izbora kod cijepljenja djece, a pojedini im građani vikali da su "debili"!

Piše B.S.
29. listopada 2017. - 16:00
prosvjed7-291017

Više desetaka Zadrana sudjelovalo je u nedjelju ujutro sa djecom na mirnoj prosvjednoj šetnji od Foruma do Narodnog trga dajući potporu Građanskoj roditeljskoj incijativi "Za slobodu izbora pri cijepljenju". Izrazili su nezadovoljstvo zbog diskriminacije necijepljene djece, kršenja zakona i pravilnika pri obavljanju imunizacije te neprijavljivanja i nepriznavanja nuspojava.
- Želimo da se cijepljenje počne provoditi po zakonima i pravilnicima RH te uputama proizvođača. Nećemo odustati od toga da nam se da sloboda kao što je ima 18 zemalja članica EU, rekla je na Narodnom trgu Tihana Petrović, jedna od organizatorica “Prosvjedne šetnje za slobodu izbora pri cijepljenju” koja se paralelno održavala i u Varaždinu.
Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata dr. Đula Rušinovic Sunara poručila je roditeljima u Zadru da odluke o svojoj djeci moraju donositi samo temeljem točnih informacija.
- Svi drugi pristupi, tipa prisile, odvlačenja ljudi na obavijesne razgovore, prijetnji socijalnom službom, oduzimanjem djece i prisilom cijepljenja Vlada i država se zapravo ponašaju poput tiranije. Mi takvu državu za našu djecu ne želimo te se nadam da će i Hrvatska uskoro imati takvu zakonsku regulativu koja će nas svrstati među civilizirane zemlje, a ne tiranije, rekla je na prosvjedu. Pojedini građani u nedjeljnoj šetnji nisu "dobro podnijeli" prosvjed pa su se tako mogli čuti i rijetki povici "debili", i "djeca će vam biti bolesna".

25. travanj 2024 07:24