REAGIRANJE DAVIDA RICOVA NA NOVINSKE NATPISE U pitanje je dovedena moja egzistencija i kao pjevača i kao zaposlenika Narodnog muzeja jer sam etiketiran kao nekakav nesposobnjaković kojeg treba smijeniti!

REAGIRANJE DAVIDA RICOVA NA NOVINSKE NATPISE

Reagiranje koordinatora Malog arsenala Davida Ricova objavljujemo u cijelosti:

Poštovani predstavnici medija,

Obzirom na medijske napise proteklih dana u kojima me se neutemeljeno i sustavno omalovažava kao čovjeka i profesionalca, smatrao sam shodnim poslati Priopćenje za kojeg lijepo molim da ga zbog velikog interesa javnosti, objavite u Vašem cijenjenom mediju.

Po završetku srednje škole stekao sam zvanje konobara, a naknadno i zvanje komercijalista te sam trenutno zaposlen na mjestu komercijalista i koordinatora poslova Malog arsenala pri Narodnom muzeju Zadar. Nije točno, kako su to neki novinari izvijestili, kako sam ja šef Malog arseanala niti da sam konobar koji vodi Mali arsenal. Pored tekućih poslova, a po nalogu poslodavca, ja sam i koordinator u Malom arsenalu i taj posao obavljam odgovorno i savjesno.

Osim posla u Narodnom muzeju Zadar, ja sam i glazbenik čiji se spotovi prikazuju na televiziji, pjevač koji je održao desetke koncerata samostalno i sa drugim pjevačima diljem Lijepe naše. Dobitnik sam i Grba gradonačelnika Grada Zadra 2016. godine.

Unatoč tome, ponosan sam kako na svoje pjesme i priznanja, tako i na zvanje konobara. Biti konobar nije grijeh niti sramota kako su to neki portali i tiskani mediji dali naslutiti u seriji članaka kojima je za cilj bio diskreditirati me kao osobu, a čime mi je nanesena šteta ugledu i časti. Kroz svoje školovanje više puta sam osvajao vrijedna priznanja i nagrade u polju ugostiteljstva te sam na regionalnom i međunarodnom gastro natjecanju osvajao medalje i već tada ističući se kao uzoran učenik te ostvarajući zavidne uspjehe na različitim natjecanjima promovirao svoj grad i županiju. Nadalje, dovedena je u pitanje moja egzistencija i kao pjevača i kao zaposlenika Narodnog muzeja Zadar jer sam etiketiran kao nekakav nesposobnjaković kojeg treba smijeniti, a putem Interneta pokrenuta je i peticija za mojom smjenom koju, osobno sam se uvjerio, je potpisao netko u moje ime?! Toliko o vjerodostojnosti internetskih peticija, makar ove kojom se poziva, ne znam koga, da me se smijeni.

Posebno daleko išao je jedan lokalni portal koji je izvlačenjem iz konteksta, i pozivajući se na neimenovani izvor, dakle izmišljeni, pokušao uništiti moju obitelj zbog čega sam već podnio privatnu kaznenu tužbu protiv odgovornih osoba. Ne znam čime sam zaslužio ovakav medijski linč, srećom, tek manjeg dijela zadarskih medijskih kuća čiji su se novinari, kao po dogovoru, okomili na mene i moju obitelj.

Smatram da je serija članaka kojom me se blati, vrijeđa i bez argumenata omalovažava, produkt dobro planirane akcije s ciljem da se našteti, ne samo meni i mojoj obitelji, već i ustanovi u kojoj radim. Ovim putem zahvaljujem svim ostalim novinarima, medijskim kućama koje nisu popustile pritiscima pojedinaca i nisu htjeli niti prenositi klevetničke tekstove.S poštovanjem, David Ricov

 

U Zadru, 13.studenog 2017.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

ZADAR POSTAJE MATIČNA LUKA ZA KRUZERE Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...

Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...
- Presretni smo i zadovoljni. Ovome se nitko nije nadao – prvi je komentar Božidara Longina, predsjednika ...
Božidar Longin: Nismo mogli pronaći boljeg operatera za Gaženicu! Evo po kojim uvjetima će turska kompanija 20 godina upravljati najvažnijim zadarskim projektom...