NIJE MU DOBAR PRIVATNI STARAČKI DOM OD 1000 EURA MJESEČNO Osuđeni pedofil don Nedjeljko Ivanov jadikuje da se Nadbiskupija prema njemu ponaša nehumano!

NIJE MU DOBAR PRIVATNI STARAČKI DOM OD 1000 EURA MJESEČNO

Don Nedjeljko Ivanov, svećenik iz Bibinja, koji je 2014. prema crkvenom kanoniku osuđen za pedofiliju, potužio se zadarskim medijima da se vrh zadarske nadbiskupije prema njemu ponaša neprimjereno njegovom teškom zdravstvenom stanju. Nakon što su prije tri godine istupile žrtve zlostavljanja don Nedjeljka, Zadarska nadbiskupija je umirovila don Nedjeljka smjestivši ga u svoj dom za starije i onemoćale svećenike. Protiv njega nije pokrenut kazneni ni sudski postupak jer su djela upala u zastaru pa je zlostavljač nastavio uživati mirovinu bez ikakvih posljedica za svoja gnjusna djela.

Prije nekoliko dana don Nedjeljko je iz svećeničkog doma premješten u privatni dom u Biljanima Donjim gdje je cijena mjesečnog smještaja u prosjeku oko tisuću eura. Razliku u cijeni u svećeničkog doma i onog privatnog nadoknađuje don Nedjeljkova mirovina i Zadarska nadbiskupija.

- Žalostan sam jer u ovom domu usamljen, fali mi moji prijatelji i druženja sa svećenicima. Jako me pogodio prebačaj, ali nadbiskupija je odlučila da časne više ne mogu brinuti o meni jer se teško krećem – izjavio je don Nedjeljko dodajući kako ga sada prijatelji i obitelji iz Poljane ne mogu tako lako posjećivati.  

Don Nedjeljko je prvi hrvatski svećenik koji je prema crkvenom kanonu osuđen za pedofiliju jer je punih 20 godina gajio strasti prema dječacima. Prva njegova žrtva koja je javno progovorila 2014. bio je Josip Lisica. Lisica je tada iznio svoju uznemirujuću priču o djetinjstvu provedenom u Bibinjama gdje ga je don Nedjeljko kao ministranta zlostavljao obično za vrijeme svete ispovijedi za koju je zahtijevao da se odvija u sakristiji, a ne u kabinama za ispovijed. Nakon Josipovog javnog priznanja, uskoro su se počele javljati i druge žrtve don Nedjeljkovog zlostavljanja.

Iz Zadarske nadbiskupije kao razlog premještaja don Nedjeljka u privatni dom u Biljanima Donjim navode skromne zdravstvene usluge u domu za svećenike. Smatraju kako će u privatnom domu don Nedjeljko imati bolju zdravstvenu skrb jer se već nekoliko godina služi pomagalima za hodanje, a u posljednje dvije godine je nekoliko puta posrtao i padao s kreveta. U takvim situacijama odgovorni su uvijek morali zvati hitne službe koje bi im pomogle u njegovom zbrinjavanju, stoga se smještaj don Nedjeljka u privatni dom gdje nude jako dobru medicinsku skrb činilo kao najbolje rješenje.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

KAOS NA OTOKU KOD ZADRA UMALO PRERASTAO U OPĆU TUČNJAVU Turisti od sinoć 'zarobljeni' na otoku: mjesta na brodu nije bilo iako su kupili karte! Odavno rezervirali mjesta u trajektu, a kad je uplovio, ispalo je da je pun!

Turisti od sinoć 'zarobljeni' na otoku: mjesta na brodu nije bilo iako su kupili karte! Odavno rezervirali mjesta u trajektu, a kad je uplovio, ispalo je da je pun!
Dvadesetak turista od sinoć je "zarobljeno" na otoku Istu u zadarskom arhipelagu jer se, pogreškom Jad...
Turisti od sinoć 'zarobljeni' na otoku: mjesta na brodu nije bilo iako su kupili karte! Odavno rezervirali mjesta u trajektu, a kad je uplovio, ispalo je da je pun!

FOTO: TEŠKO BOLESNOJ DJEVOJČICI IZ POLAČE TREBA POMOĆ Laura Čulina ima 14 godina, iz škole donosi petice i ima samo jednu želju: izaći iz stana i hodati, hodati, hodati... Pomozimo joj da je ostvari!

Laura Čulina ima 14 godina, iz škole donosi petice i ima samo jednu želju: izaći iz stana i hodati, hodati, hodati... Pomozimo joj da je ostvari!
Nitko tko to nije doživio, ne može shvatiti kroz što smo prošli, bila je kao biljka. Ona bi spavala, a ja sam jo...
Laura Čulina ima 14 godina, iz škole donosi petice i ima samo jednu želju: izaći iz stana i hodati, hodati, hodati... Pomozimo joj da je ostvari!