StoryEditorOCM
4 kantunaPAD TEMPERATURA

Očekuje nas hladno i vjetrovito vrijeme, a u srijedu opet- jugo

Piše PSD
27. studenog 2017. - 15:50
Razorna bura kod Zadra 4

Za razliku od većeg dijela tjedna, koji je obilježila iznadprosječna toplina, nedjelja je, očekivano, donijela sasvim suprotnu sliku.

U ponedjeljak će oborine će uglavnom prestati, a u mnogim krajevima će se barem djelomično razvedriti, što će za posljedicu imati hladno jutro. Vjetar na Jadranu još neće oslabjeti pa će zbog jake i olujne, na udare i orkanske bure, i dalje biti teškoća u prometu.

Na srednjem Jadranu očekuje se uglavnom suho i barem djelomice sunčano vrijeme. U unutrašnjosti Dalmaciji ujutro će biti još oblačnije, u višim predjelima uz moguću susnježicu, javlja HRT.

Bit će vjetrovito uz jaku, podno Biokova na udare olujnu i orkansku buru. Bit će osjetno hladnije nego prošlih dana, uz najvišu temperaturu između 5 i 11 °C.

Na jugu Hrvatske uz više oblaka još u prvom dijelu dana može biti kiše, a zatim suho i djelomice sunčano. Puhat će jaka, na udare i olujna bura, a more će, kao i na srednjem dijelu, biti valovito, prema otvorenom i jače valovito. Temperatura zraka će se kretati uglavnom između 6 i 11 °C.

Na Jadranu se u utorak očekuje pretežno sunčano uz hladno jutro. Vjetar će oslabjeti. U srijedu slijedi novo naoblačenje pa će u drugoj polovini tjedna povremeno biti kiše, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji, piše HRT.

Zapuhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar uz manji porast temperature zraka, a prema kraju tjedna će ponovno biti hladnije. 

16. travanj 2024 17:33