USKORO TOPLIJE Dalmacija se probudila u minusima - u Zemuniku četiri stupnja ispod nule!

USKORO TOPLIJE

Nakon prošlog tjedna, iznadprosječno toplog, ovaj će u većini Hrvatske biti najviše prosječno topao. Štoviše, u mnogim mjestima vrlo vjerojatno i hladniji od uobičajenoga za ovo doba godine. Pritom će u utorak biti većinom suho, a sredinom tjedna ponovno kiša, ponegdje i obilnija, a uglavnom u gorju i snijeg.

Na Svetom Juri na Biokovu jutros je izmjereno čak osam stupnjeva ispod nule! Na Zemuniku je bilo čak minus četiri, a minus tri je izmjereno u Kninu i Sinju.

Šibenik, Klis, Imotski, Vodice i Skradin probudili su se na temperaturama oko nule. U Splitu je u sedam sati izmjereno četiri, a na Hvaru i u Dubrovniku pet stupnjeva. 

Najtoplije je bilo na Visu s nešto više od sedam stupnjeva iznad nule.

U utorak sunčano i toplije

U utorak će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavati sunčano vrijeme. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a dnevna temperatura zraka malo će porasti, pa će najviša biti od 11 do 13 °C, u unutrašnjosti oko 9 °C. No, jutro će biti većinom hladnije nego u ponedjeljak, uz najnižu temperaturu u unutrašnjosti samo između -6 i -3 °C, uz more 3 do 6 °C.

Na jugu Hrvatske u noći još jaka bura koja će tijekom dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Prevladavat će sunčano, ponegdje i pretežno vedro, piše HRT.

Jutarnja temperatura uz obalu i na otocima od 5 do 8 °C, u zaleđu oko 0 °C, a dnevna od 8 do 11 °C.

U srijedu i četvrtak na kopnu umjereno do znatno oblačno, uz povremenu kišu, u gorju i snijeg. U srijedu će biti malo toplije, a od četvrtka će, uz sjeverni vjetar, ponovno zahladnjeti. 

Na Jadranu će od srijede biti i obilnije kiše, a na sjevernom je dijelu u petak moguć i snijeg nošen ponovno jakom i olujnom burom. U srijedu i četvrtak bit će malo toplije nego početkom tjedna, a u petak će uz buru ponovno zahladnjeti, osobito na sjevernom dijelu.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

DARUVARČEVOM ODVJETNIKU ANDREJU KORLJANU OSVANUO PRIJETEĆI GRAFIT; DEMANTIRAO I PRIOPĆENJE PREDSJEDNICE SUDA "Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio - on je bio ubijen!"

Nedugo nakon što je ministar Dražen Bošnjaković u nedjelju napustio zgradu Općinskog i Županijskog suda, na drug...
"Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio - on je bio ubijen!"

PRIOPĆENJE ANDREJA KORLJANA, ODVJETNIKA DARKA KOVAČEVIĆA DARUVARCA: "Svoj sam posao obavio profesionalno i zakonito, nisam zlouporabio procesna ovlaštenja. Stojim iza svake svoje riječi i svog postupka u ovom kaznenom predmetu"

Dobili smo priopćenje za javnost zadarskog odvjetnika Andreja Korljana koji zastupa Darka Kovačevića Daruvarca. ...
"Svoj sam posao obavio profesionalno i zakonito, nisam zlouporabio procesna ovlaštenja. Stojim iza svake svoje riječi i svog postupka u ovom kaznenom predmetu"