StoryEditorOCM
4 kantunaJUTARNJA AKCIJA

Općina Vir uklonila ograde s gradilišta pumpe Tri Bartola

Piše M.K.
8. prosinca 2017. - 15:18
benzinska_vir2-071217

Općina Vir uklonila je protupravno postavljene predmete sa nelegalnog gradilišta koje se nalazi u zaštićenom autohtonom pejzažu - javila je priopćenjem. 

- Upravni odjel Općine Vir za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, zajedno sa komunalnim poduzećima Vir održavanje d.o.o., Čisti otok d.o.o. i Vir Zaštita d.o.o. rano jutros je provela izvršno rješenje o uklanjanju protupravno postavljanih predmeta, pokretne naprave odnosno pokretne ograde sa bespravnog gradilišta u zaštićenom obalnom pojasu koji prema PPUO spada u autohtoni pejzaž na otoku Viru, a koji bespravni investitor Tri Bartola nasilno pokušava otvoriti protivno Zakonu o gradnji.

Na predmetnoj lokaciji je trebala početi nelegalna izgradnja benzinske stanice. Ujedno, pokrenut je postupak za uklanjanje neregistriranog građevinskog stroja - olupine koji se nalazi na predmetnoj čestici te se priprema prijava nadležnom Ministarstvu za uništenje posebno zaštićenog autohtonog pejzaža odnosno krajobraza na području zaštićenog obalnog pojasa - stoji u priopćenju Općine Vir.

23. travanj 2024 11:51