StoryEditorOCM
4 kantunaPODIGNUTA OPTUŽNICA

Divljao po parkiralištu, pa policajcu jednim udarcem slomio nogu

Piše B.S.
14. prosinca 2017. - 13:09
prometna policija nesreća sudar

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi, te kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

Prema sadržaju optužnice koju je podignulo tužiteljstvo, muškarca se tereti da je 29. listopada oko 20 sati na parkiralištu u Pagu, teško ozlijedio policajca nakon što je osobnim automobilom marke Toyota Yaris velikom brzinom vozio u krug tako da su kotači automobila proklizavali i škripali.

Dvojicu policajaca Policijske uprave zadarske koji ga htjeli legitimirati i spriječiti u daljnjem divljanju automobilom, 20-godišnjak je, prema optužnici koju je ODO Zadar objavilo na svojim stranicama, http://www.dorh.hr/zad13122017najprije je izvrijeđao, nakon čega je pokušao pobjeći i tako izbjeći uhićenje.  Jedan od policajaca tada ga je uhvatio za rame, no 20-godišnjak je počeo mahati rukama i nogama prema njemu i nastavio ga vrijeđati.

Kada su mu policajci pokušali staviti sredstva za vezivanje, 20-godišnjak je jednog od njih nogom snažno udario u predio skočnog zgloba desnog stopala, te mu slomio potkoljenicu,
U optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo produljenje pritvora u kojem se 20-godišnjak nalazi od uhićenja.

18. travanj 2024 16:40