StoryEditorOCM
4 kantunaLEBDI LI JOŠ UVIJEK DUH RENA SINOVČIĆA U NK ZADRU?

Iz proračuna dobivaju 800.000 kuna - evo tko će sjediti u novom Nadzornom odboru

18. prosinca 2017. - 14:30
Direktor NK Zadra Svetko Ćustić: Dok sam ja u Klubu, ovdje neće biti duha vanjskog suradnikankzadar_presica3-020317

Lebdi li duh Rena Sinovčića još uvijek u NK Zadru i je li u nekadašnjem prvoligašu promijenjena atmosfera ovisnosti Kluba od gradskog proračuna? To je pitanje potaknuo predsjednik zadarskog SDP-a i gradski vijećnik Antun Novoselović temeljem činjenice da će NK Zadar iz proračuna sljedeće godine dobiti 800.000 kuna.

- Mislio sam da će se stvari promijeniti, ali i sadašnja upravljačka struktura čeka donaciju iz proračuna, kao što je to radio "vanjski suradnik", a ne vidimo imena sponzora od kojih bi se moglo živjeti. Tamo trenira 350 djece, a roditelji plaćaju članarine i pokrivaju njihove troškove. Duh "vanjskog suradnika" i dalje živi u NK Zadru i to kroz njemu bliske osobe i prijatelje u Nadzornom odboru i klupskoj upravljačkoj strukturi, a Grad Zadar ne želi tamo imenovati ljude koji će mu se suprotstaviti kako bismo znali na što se troši proračunski novac. Grad je vlasnik 41 posto dionica, ali ne vodi računa o svom vlasništvu i nekome omogućuje da i dalje uzima novac, rekao je Novoselović pitajući gradonačelnika Branka Dukića što namjerava poduzeti kako bi rad NK bio transparentniji, pogotovo zato što je Dukić već imao nekoliko razgovora s ljudima iz Kluba.

Gradonačelnik je odgovorio da će razgovori biti nastavljeni, ali je naglasio da ljudi iz NK Zadra "moraju biti spremni za neke promjene".

Promjene o kojima Dukić govori dogodit će se krajem siječnja ili početkom veljače do kada će biti gotovo financijski izvještaj Kluba kao preduvjet za održavanje Skupštine na kojoj će biti izabran novi Nadzorni odbor. U ime Grada Zadra u NO bi trebali biti Josip Miočić, Ivica Katić i Mario Paleka, dok će Klub predstavljati Šime Kokić i Joško Musap.

Ali, evo kako na Novoselovićev istup odgovara direktor NK Zadra Svetko Ćustić:

- Privatni odnosi između gospodina Novoselovića i Rena Sinovčića nas u NK ne zanimaju. Otkad sam direktor, sve odluke donosim i potpisujem ja, nikakav vanjski suradnik. Nema ovdje ničijeg duha niti će ga biti dok sam ja tu. Neka Novoselović dođe do mene u Klub, možemo razgovarati o svemu što ga zanima, poručuje Ćustić.

25. travanj 2024 18:17