StoryEditorOCM
4 kantunaDIRLJIV ISPRAĆAJ PREDRAGA LUCIĆA

Poznati novinar ispraćen uz glazbu iz Monty Pythona i dirljive govore: 'Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi'

Piše Jutarnji.hr
12. siječnja 2018. - 15:45
pogreb

Na splitskom groblju Lovrinac pokopan je novinar i književnik Predrag Lucić koji je nakon teške bolesti preminuo u 54. godini života.

Među brojnima koji su se došli posljednji put pozdraviti s Lucićem, uz članove obitelji, prijatelje i poznanike, bili su glumci Rade Šerbedžija i Žarko Radić, Boris Dežulović, Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Drago Pilsel, Ante Tomić i drugi.

Kovčeg s tijelom preminulog Lucića iz kapele je na mjesto konačnog počinka ispraćen pjesmom Montyja Pythona 'Always Look on the Bright Side of Life', piše N1.

Split, 120118.
Na splitskom groblju Lovrinac pokopan je novinar Predrag Lucic koji je nakon teske bolesti preminuo u 54. godini zivota. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

 Od prijatelja se kroz suze oprostio Boris Dežulović koji je između ostalog rekao: 'U jeziku u kojem živimo nema riječi ni imenice za našega tebe, a siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Tom si jeziku, eto, jedna riječ previše, svaki put za njega prevelik, vazda preko njegove sitne mjere. Prevelik, prejak, preglasan, predobar, predrag. Previše velik za jezik kojim ćeš pisati, previše jak za gomilu nasuprot koje ćeš stati, previše glasan za tišinu koja će te slušati, previše dobar za vrijeme u kojem ćemo se naći, previše drag za ljubav kojom ćemo te voljeti.'

20. travanj 2024 01:25