StoryEditorOCM
4 kantunaČEKA SE REAKCIJA MISTARSTVA MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE

Predsjednica Kolinda podržala gradnju Pašmanskog mosta!

24. siječnja 2018. - 09:36
most3

Nakon što su predstavnici Građanske akcijeske grupe za Pašmanski most na čelu s Pašmancem s riječkom adresom Borisom Travicom i dva bivša načelnika općine Pašman bili u posjeti Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović te upoznali s njihovom inicijativom za gradnjom mosta te nužnosti i opravdanosti njegove gradnje, iz Ureda Predsjednice je početkom siječnja ove godine na adresu tog GAG-a stiglo i pismo o tome što je taj Ured dalje poduzeo.

Naime, u pismu kojeg je potpisala predstojnica tog Ureda Anamarija Kirinić stoji, uz ostalo, da je, "Ured Predsjednice Republike Hrvatske upoznao Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s projektom te zamolio za razmatranje ostvarivosti navedenog projekta i zajednički dijalog s Građanskom akcijskom grupom za most otok Pašman-kopno".

U pismu iz Ureda Predsjednice istaknuli su da iščekuju ishod razmatranja i postupanja nadležnog Ministarstva.

Uza sve to iz Ureda Predsjednice su poručili da ona "podržava izgradnju prometne infastrukture u svim vidovima koja bi prodonijela boljoj dostupnosti turističkih destinacija te razvoju otoka i slabije razvijenih krajeva države".

To znači da su inicijativa i projekt za gradnju Pašmanskog mosta dobili podršku Predsjednice što bi mogao dodatni argument, uz čitav niz drugih koje stalno ističu na pašmanu zagovornici gradnje, na putu do ostvarenja ovog projekta.

Dodušte, iz Ministarstva mora, prometa i infrastukture još nije stigla reakcija iako je teško vjerovati da i ranije to Ministarstvo nije znalo za inicijative i argumente te projekt Pašmaskog mosta kojeg je još davne 2002.g. izradio Institut za građevinarstvo Hrvatske odnosno nekadašnji prvi čovjek tog Instituta i projektant mostova pokojni Jure Radić.

Doduše, ovih dana je javnost fokusirana na jedan drugi most na Jadranu, Pelješki, za koje je upravo izabran izvođač radova, ali to nikako nije razlog da se o 2,2 km dugom mostu za otok Pašman, istovremeno i za otok Ugljan, ne razgovara odnosno razmotre argumenti za njegovu opravdanost te opcije financiranja gradnje.

 

24. travanj 2024 22:26