StoryEditorOCM
4 kantunaUBOJICA RODITELJA IZJASNIO SE O KRIVNJI NA SUDU U ZADRU

Odvjetnik Karlo Surić: "Nije točno da je Tina Šunjergu rodbina odbacila, posjećuju ga u zatvoru!

24. siječnja 2018. - 20:13
sudjenje_sunjerga-240118

Ubojica roditelja iz Čiste Velike, 19-godišnji Tin Šunjerga u srijedu se prvi put izjasnio o krivnji na Županijskom sudu u Zadru gdje je održano pripremno ročište kao uvod u suđenje za ovaj nezapamćeni zločin koje će u Zadru započeti 7. veljače. Što je ovaj 19-godišnjak, i maturant šibenske srednje škole, optužen za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete na posebno okrutan način, rekao predsjednici Sudskog vijeća Sandri Radanović i u kakvom je stanju bio nije poznato jer je ročište bilo zatvoreno za javnost.

U sudnicu u zgradi suda na Poluotoku gdje se nalazi i istražni zatvor prepraćen je pod strogim osiguranjem pravosudne policije. Pod povećanim nadzorom i zabranom pristupa bio je i prostor ispred zadarske sudnice gdje je optuženik jedno vrijeme zbog tijeka rasprave morao sjediti. Njegov odvjetnik po službenoj dužnosti iz Zadra Karlo Surić naglasio je kako ne smije iznositi nikakve detalje jer je predmet suviše osjetljiv, no rekao je kako Tina u zatvoru posjećuje većina rodbine.

- Nije točno da ga je rodbina odbacila, u zatvoru ga posjećuju - rekao je Surić. Rekao je kako su na pripremnom ročištu punomoćnici oštećenika i obrana zatražili izuzeće javnosti radi zaštite dostojanstva obitelji poginulih zbog čega bi se čitav sudski postupak mogao se odvijati iza zatvorenih vrata.

- Predsjednik vijeća o tome će odlučivati na prvom ročištu u veljači - rekao je Surić. Naglasio je kako je u srijedu većina dokaznih prijedloga obrane i tužiteljstva koje zastupa državni odvjetnik Marko Čvrljak prihvaćena, osim kombiniranog psihološko- psihijatrijskog vještačenja nad Šunjergom koje je predložila obrana, te prijedloga da se Šunjergi sudi kao mlađem punoljetniku.
- Obrana će predložiti da se Tinu Šunjergi sudi po blažem zakonu, za mlađe punoljetnike, a što će biti odlučit će se na prvom ročištu u veljači - rekao je Surić.

Do kraja suđenja za likvidaciju roditelja za što je propisana maksimalna kazna od 50 godina zatvora Šunjerga će biti u istražnom zatvoru u Zadru gdje je prebačen početkom tjedna nakon što je Vrhovni sud RH predmet iz Šibenika delegirao na zadarski sud, jer je velik broj šibenskih sudaca sudjelovao u istrazi. Tužiteljstvo mu stavlja na teret da je potkraj ožujka prošle godine u u vodičkom zaleđu u Čisti velikoj, usmrtio majku, a potom i oca, interventnog policajca. Iz sefa obiteljske kuće uzeo je pištolj, a onda nazvao prijatelja, te ga pozvao da zajedno idu u Šibenik. Kada su došli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo.


Tin je sjedio na stražnjem sjedištu, odmah iza majke te joj je oko 16,30 sati tijekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je. Kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku Šunjergin prijatelj je pobjegao, a on se s tijelom u vozilu, odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj. Oko 17 sati došao je u garažu u kojoj je bio njegov otac, pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u potiljak, Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja, koji je pobjegao iz automobila kad je vidio kako ovaj ubija majku, tužiteljstvo tereti za neprijavljivanje tog teškog kaznenog djela.

17. travanj 2024 00:14