StoryEditorOCM
4 kantunaNAGLA PROMJENA

Najavljena velika promjena vremena, snijeg će padati i u nizinama, temperatura će u nekim krajevima pasti na deset stupnjeva ispod ništice!

Piše Jutarnji.hr
29. siječnja 2018. - 14:55
led na autu struganje leda hladnoća

Iako su meteorolozi za ovaj tjedan najavili rast dnevnih temperatura, blaga zima neće dugo potrajati.

Jutros smo se u nizinama u unutrašnjosti probudili uz maglu, no poslijepodne se očekuje razvedravanje, pa će ponegdje zasjati i sunce. Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 9 i 14 °C, a u krajevima s dugotrajnom maglom niža.

U utorak će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje i dugotrajnim, međutim, ponegdje može pasti malo kiše. Još nestabilnije bit će u drugom dijelu tjedna. U utorak i u srijedu na kopnu će povremeno biti umjerenog jugozapadnog vjetra, koji će u četvrtak nerijetko biti jak. U srijedu se očekuje porast naoblake, uz kišu uglavnom u gorju, a u četvrtak će se ona do kraja dana proširiti na cijelu unutrašnjosti.

Još u četvrtak bit će relativno toplo, a zatim slijedi zahladnjenje.

U petak dolazi hladnija fronta uz povećanje vjerojatnosti za snijeg, osobito u gorju, najavljuje DHMZ, koji na svojim grafikama za petak prikazuje snijeg u većini unutrašnjosti Hrvatske. Nakon snježnog petka, za vikend će zasjati sunce, no ono će biti zubato. Naime, jutarnje temperature ići će u Slavoniji do -8°C, u Lici i Gorskom Kotaru do -10°, a u Zagrebu se najavljuje hladnih minus 6. Dnevne će se pak temperature u unutrašnjosti kretati oko 5°C.

U petak će jutarnje temperature do 0°C pasti i na Jadranu, dok će dnevne uglavnom samo u subotu ići ispod 10°C

27. travanj 2024 02:55