StoryEditorOCM
4 kantunaZADRANIN POSADIO TRI SJEMENKE KONOPLJE PA PAO U RUKE POLICIJE

"Marihuanu koristim jer blagotovorno djeluje na moju psihu!"

Piše B.S.
29. siječnja 2018. - 20:30
c9a69b5408f96441faebdf9eff454b74

Zbog tri sjemenke indijske konoplje koje je posadio na terasi svog stana na zadarskom predjelu Sokin brig, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 41-godišnjeg Zadranina Ž.P.

Zadranin je sjemenke iz kojih se dobiva marihuana, a koja droga se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga posadio za osobnu uporabu početkom lipnja prošle godine u tri PVC posude. Kako se navodi u optužnici, sjemenke su do 1. kolovoza 2017. izrasle do visine od 43, 29 i 40 centimetara s ukupnom masom lišća 2,54 grama.

Nakon uhićenja u cijelosti je priznao kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, naglasivši da marihuanu koristi jer blagotvorno djeluje na njegovu psihu, odnosno bolje nego ijedne tablete obzirom da je bivši ovisnik o težim drogama. Tužiteljstvo je predložilo ga se proglasi krivi, te mu se izrekne kazna zatvora od 10 mjeseci, s rokom kušnje od četiri godine.
- Imajući u vidu težinu djela, okolnosti pod kojim je djelo počinjeno, smatram da je predložena kaznenopravna sankcija razmjerna stupnju krivnje, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja - navodi se u obrazloženju zamjenika općinskog državnog odvjetnika Igora Vulića.

26. travanj 2024 22:21