StoryEditorOCM
4 kantunaHTIO UNIJETI PIROTEHNIČKO SREDSTVO NA KOŠARKAŠKU UTAKMICU

Nosio je bengalku među genitalijima, a iz nje je virio fitilj!

Piše B.S.
29. siječnja 2018. - 22:02
tornado

Navijač "Tornada", 20-godišnji Zadranin, koji je prije početka utakmice između Zadra i Zagreba u veljači prošle godine, u dvoranuna Višnjiku pokušao unijeti "bengalku" koju je sakrio među genitalijama, osuđen je na novčanu kaznu od tisuću kuna zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim utakmicama.

Incident se odigrao 8. veljače 2017. godine oko 18,55 sati kada je mladića ispred dvorane „Krešimir Ćosić“ uhvatio zaštitar „Mediteran securitya“ prilikom pregleda. Iako je nakon što je priveden 20-godišnjak bio pozvan na Prekršajni sud u Zadru, pozivi su se vratili neuručeni sa naznakom „obaviješten nije podigao pošiljku“, a policija nije izvršila dovedbeni nalog, pa je sud ocijenio da se presuda može donijeti i bez njega.

- Prilikom odmjeravanja kazne ovaj Sud je okrivljeniku kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju neosuđivanost, loše materijalne prilike s obzirom da je nezaposlen pa mu je temeljem čl. 37. Prekršajnog zakona izrekao novčanu kaznu ispod najniže Zakonom propisane novčane kazne za to djelo prekršaja smatrajući da će se i na taj način postići svrha kažnjavanja- navodi se u obrazloženju suca Prekršajnog suda u Zadru Slavena Vrdoljaka

Zaštitar „Mediteran securitya“ izjavio je da je siguran da je 20-godišnjak između genitalija držao tzv. bengalku kao pirotehničko sredstvo jer je iz iste virio i fitilj koji služi za aktiviranje navedene naprave. Istina je, kako je dodao, da je navedena naprava bila bez marke dužine oko 15 i širine oko 4 centimetra. Pirotehničku napravu mu je oduzeo te ga zajedno sa njom u 18,55 sati predao policiji.

Posebno je napomenuo da je mladić nakon što mu je on oduzeo pirotehničku napravu pokušao pobjeći, te da se tada prilikom bijega poskliznuo na stepenice jer je padala kiša i krenuo prema ulazu „D“ gdje su ga uhvatile njegove kolege zaštitari.On je tada došao do njih i pozvao policiju koja je 20-godišnjaku utvrdila identitet i odvela ga u policijsku postaju.

Mladić je pak policiji izjavio da je "bengalku" prije ulaska u dvoranu dobio od jednog člana navijača „Tornado“. Rekao je da ga osobno ne poznaje, te da se s njim prvi put susreo ispred dvorane gdje ga je on upitao bi li uzeo navedeno sredstvo i unio ga u dvoranu kako bi protestirali protiv uprave kluba.

26. travanj 2024 14:17