StoryEditorOCM
4 kantunaISPRAVAK KRIVOG NAVODA

Željko Kučić: Ja sam, a ne Tihomir Morić, oduzeo pištolj atentatoru na Franju Tuđmana!

Piše Zadarski.hr
30. siječnja 2018. - 13:39
stankovci_sw_2.PNG

U članku od dana 4. siječnja 2018. godine, autora Božane Sviličić pod naslovom: "ROĐAK PREGAZIO BIVŠEG ZAŠTITARA DR. FRANJE TUĐMANA Pobjegao s mjesta nesreće, a prije toga mu zaglavljeno tijelo izvlačio iz prednjeg stakla te ga ostavio ispred kuće!" objavljenom na internetskom portalu/internet stranicama: www.zadarski.hr, netočno su objavljene povijesne okolnosti.

Naime, u navedenom članku se navodi kako je Tihomir Morić, "...poznat javnosti jer je bio u osobnom osiguranju prvog hrvatskog predsjednika, te je bio taj koji je oduzeo pištolj atentatoru Bošku Ćubroloviću".

Navedeni navod nije točan s obzirom na to da je povijesna činjenica da je Željko Kučić 18. ožujka 1990. godine u Benkovcu spriječio pokušaj atentata na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, na način da je svladao atentatora Boška Ćubrilovića i istomu oduzeo pištolj.

Ovaj ispravak se objavljuje sukladno odredbama članka 40. st. 1. i dr. Zakona o medijima (Narodne novine broj: 59/04., 84/11., 81/13.) a kako se povijest ne bi mijenjala.

 

Željko Kučić, Zadar

po punomoćniku: Ivan Petrus, odvjetnik u:

odvjetničko društvo Vukušić Bokan i partneri d.o.o,.

18. travanj 2024 03:35