StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: LIGNUM GRADI 108 STANOVA U TUĐMANOVOJ

Zgrada će imati 10 etaža, neće imati poslovne prostore, a stara zgrada Mesoprometa postat će restoran?

Piše IN
6. veljače 2018. - 12:08
radovi_stanovi5-050218

Bageri tvrtke Konstrukcija A3 već nekoliko dana pripremaju teren za izgradnju nove stambene zgrade na mjestu bivšeg Mesoprometa. U tijeku je iskop za podzemnu garažu, a prethodno je uklonjen stari visoki ogradni zid prema Tuđmanovoj ulici. Samo jedan manji komad zida, zlokobno okrhnut, ostao je kod bivše klaonice, baš iznad igrališta dječjeg vrtića "Sunce" u prizemlju Ljepotice. Kad je naš fotoreporter došao na teren nikoga na igralištu nije bilo, a prolaznici su se u čudu pitali: "Neće valjda to tako ostati?"

- Neće, naravno! – odgovara investitor Ivan Jurjević, vlasnik tvrtke Lignum, koja na 5400 kvadrata bivše klaonice i sjedišta Mesoprometa podiže stambenu zgradu na deset etaža s 108 stanova.

- Tu smo morali stati s rušenjem jer prethodno od Elektre moramo dobiti dozvolu za uklanjanje strujnog stupa. Dozvolu očekujemo u utorak ili srijedu i onda ćemo ukloniti i taj preostali dio ogradnog zida – obećava Jurjević dodajući da je cijeli projekt, od kupnje zemljišta do izgradnje, težak desetak milijuna eura.

- Građevinsku dozvolu imamo od rujna, ali smo morali čekati s početkom radova zbog arheoloških istraživanja. Nova zgrada imat će podzemnu garažu, prizemlje sa spremištima, dakle bez poslovnih prostora, i devet stambenih etaža. Stanovi površine od 30 do preko 90 četvornih metara prodavat će se od ljeta po cijeni od oko 1800 eura za metar četvorni. Prve stanare očekujemo pred početak ljeta 2019. godine – kaže.

Arhitektonski projekt novog stambene zgrade u Tuđmanovoj ulici izradila je tvrtka D&Z, nositelj izgradnje je Vodinstalacija, a glavni podizvođač je tvrka Konstrukcija A3 koja i na susjednom gradilištu, na mjestu bivše Tvornice kruha, gradi "nesretnu" stambenu zgradu.

Kako nova Lignumova zgrada neće imati poslovne prostore u prizemlju, odlučeno je da se stara zgrada sjedišta Mesoprometa sačuva, obnovi i pretvori u poslovni objekt. Na katu je jedan stan, kaže nam Jurjević, a u prizemlju poslovni prostor. Kao stvoren za restoran, pitamo ga?

- Pa, tako nešto... Za sada ne razmišljamo o prodaju, vjerojatno ćemo je dati u najam...

25. travanj 2024 10:42