StoryEditorOCM
4 kantunaZGRADU SU GRADILI 15, A NA UVJETE ZA NASTAVU ČEKA SE "SAMO" 14 GODINA

Oko 1.160 učenika Tehničke i Strukovne škole još nema sportsku dvoranu - evo kako je trebala izgledati...

8. veljače 2018. - 22:53

U 3D prikazima sportske dvorane, oko 1.160 učenika Tehničke i Strukovne škole Vice Vlatkovića imaju priliku vidjeti kako izgleda prostor koji im je namijenjen, a kojega još uvijek mogu samo sanjati iako su oni još bili u vrtiću kada je dvorana "nacrtana". Zbog neriješenog otkupa zemljišta, ali i tvrdnje gradske uprave da se o svemu mora izjasniti i Gradsko vijeće, bez nastave tjelesnog odgoja školskoj dvorani mogla bi proteći još koja školska godina.

Programsko-prostornu srudiju s idejnim rješenjem dvorane i nogometnog igrališta s kojim čini mali sportski centar, izradio je Arhitektonski studio "Rene" kao podlogu za izradu detaljnog plana uređenja prostora nekadašnjeg Bagatovog igrališta. Gradsko je vijeće taj plan usvojilo 2008. godine, naknadno su pripremljene i izmjene i dopune tog plana s laganim kozmetičkim zahvatima i prilagodbama koje nisu zadirale u suštinu plana. Gradsko vijeće je 2011. donijelo i odluku o otkupu zemljišta za dvoranu, ali do danas ta priča nije okončana.

Projekt je svojedobno prezentiran i nadležnima iz Zadarske županije, ali u obuhvatu plana nije bilo dovoljno prostora da se realizira želja Županije da na "Bagatu" bude građena nova zgrada tadašnje Tekstilne škole.

Po planu, postojeće nogometno igralište bi bilo postavljeno u pravcu sjever-jug, dok bi s istočne strane došla tribina s 2.000 mjesta koja bi se trebala "nasloniti" na buduću školsku dvoranu s gledalištem od 500 mjesta. Evo tehničkih podataka dvorane:

- borilište velike dvorane 28,5x45 m (dvorana je djeljiva – istovremeno je mogu koristiti dvije grupe učenika), a zadovoljava uvjete za igranje dvoranskog nogometa, rukometa, košarke, odbojke, tenisa

- dvorana za male sportove 16,5x14,5 m za borilačke sportove, korektivnu gimnastiku i sl.

- sanitarije i garderobe za četiri grupe korisnika - sanitarije i garderobe za hendikepirane

-prostorije za sportske klubove, trenere, suce, nastavnike

Cijeli taj projekt čeka dok Grad Zadar ne otkupi zemljište jer bi dvoranu trebalo graditi na sadašnjem asfaltiranom rukometnom igralištu ispred stolnoteniske dvorane, na vlasništvu tvrtke "Lignum" Ivana Jurjevića od koje je Grad otkupio postojeće travnato nogometno igralište. Nakon 15 godina gradnje i uloženih više od 70 milijuna kuna, školska zgrada je useljena 2004., a na izgradnju dvorane čeka se "tek" 14 godina.

18. travanj 2024 11:06