ANTE RUBEŠA NAPAO ŽUPANOVO "SVETO" VINO Zašto ste potrošili 55 tisuća kuna na Božićni domjenak? Vaše vino bi se trebalo zvati "Demonius Longinus!"

ANTE RUBEŠA NAPAO ŽUPANOVO

- U vrijeme najvećeg egzodusa Zadrana od 1912. godine naš župan Božidar Longin troši 55 tisuća kuna na božićni domjenak. Navodno insistira i da mu na stolu u uredu svako jutro bude četiri kilograma svježeg voća. Je li pomislio da je svetac? Naime, dobio sam bocu županovog vina koje je on nazvao „Sveti Longin“. Nakon što sam tu anomaliju istraživao došao sam do podatka da je Sveti Longin zapravo i postojao: to je bio Rimljanin koji je probio našeg dragog Isusa kopljem od kojeg je Sin Božji izdahnuo. Kad je skužio što je napravio, pokajao se i postao svet. Dilema je na koju se stranu longitusa župan referirao: onu prije prosvjetljenja kad su on, Kalmeta i HDZ pribijali hrvatski narod na prosjački štap, ili sad kad nema više naroda pa je svatko svet – rekao je vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša na Aktualnom satu sjednice županijske skupštine, na što je župan Longin rekao da četiri voćke koje pojede nisu četiri kilograma, a da svoje vino, na koje je ponosan, nikada ne prodaje već daruje prijateljima. Rubeša je zaključio da bi bilo bolje da se to vino zove „Demonius Longinus“ ili „Satanius Longinus.“

Župan Longin je za božićni domjenak rekao da je ove godine objedinio sve ljude na jednom mjestu i da nije potrošeno ni lipe više nego ranijih godina, kad su predstavnici institucija odvojeno dolazili u Županiju.

- Ljudi su se družili i to je dobro - rekao je Longin, no Rubeša je ostao na svojoj "tvrdoj liniji".

- Nisam ja ovdje došao da se sa vama družim, nego sam došao raditi. Iznos od 55 tisuća kuna za žderačinu i pijačinu je prevelik - zaključio je.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

TKO JE NERA KURTA, NOVA POLITIČKA TAJNICA ZADARSKOG SDP-a? Radeći na kruzerima obišla je cijeli svijet, s mobitela joj svira "Ne spavaj mala moja", strastvena je vozačica Honde, a sanja Harley Davidson i – pobjedu na izborima

Radeći na kruzerima obišla je cijeli svijet, s mobitela joj svira
Tko je Nera Kurta koja je prošlog tjedna preuzela volontersku dužnost političke tajnice kao prvo "samostaln...
Radeći na kruzerima obišla je cijeli svijet, s mobitela joj svira "Ne spavaj mala moja", strastvena je vozačica Honde, a sanja Harley Davidson i – pobjedu na izborima

ODVJETNIK DARUVARCA TRAŽI IZUZEĆE RASPRAVNOG SUCA Korljan: Sudac Šimić je pristran! Posjetio je Daruvarca u pritvoru prije pravomoćnosti optužnice i rekao: "Ja ću ti suditi!" Moj klijent je to shvatio kao prijetnju!

Korljan: Sudac Šimić je pristran! Posjetio je Daruvarca u pritvoru prije pravomoćnosti optužnice i rekao:
Zbog niza okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristranost, Andrej Korljan, odvjetnik optuženog Darka Kovačevića ...
Korljan: Sudac Šimić je pristran! Posjetio je Daruvarca u pritvoru prije pravomoćnosti optužnice i rekao: "Ja ću ti suditi!" Moj klijent je to shvatio kao prijetnju!