StoryEditorOCM
4 kantunaNI TRI SUDSKE PRESUDE NE MOGU GA VRATITI U DOM ZDRAVLJA

Sindikalisti: ukoliko Gašpara ne vratite na posao, organizirat ćemo prosvjede!

Piše AVŠ
8. veljače 2018. - 18:34
gaspar00

Ukoliko se u narednih deset dana ne ispoštuju tri sudske presude kojima se sindikalni povjernik Doma zdravlja Zadarske županije Ivan Gašpar mora vratiti na svoje radno mjesto, organizirat ćemo prosvjede pred tom ustanovom, ali i pred Zadarskom Županijom. Ovo je nedopustivo i zato pozivamo župana Božidara Longina da se hitno očituje jer ne tražimo ništa drugo osim izvršenje zakona - poručili su u četvrtak ujutro čelnici zadarskog Saveza samostalnih sindikata (SSSH) Darko Idžaković i Vedran Uranija. Prema njegovim riječima, Gašpar je s posla u Domu zdravlja udaljen "zbog kaznenog postupka o navodnom krivotvorenju diplome, koji nema nikakve veze s njegovim radnim statusom, i samo zato što već godinama upozorava na ono što se događa u toj ustanovi."

- Nisam ja problem. Problem je nerad ravnateljice Renate Bek koja Županiji godinama prikazuje viškove u poslovanju od sedam do čak 15 milijuna kuna i to na teret radnika, pacijenata, neisplaćivanja dnevnica, pokupovanja loših vozila i opreme. Zbog toga sam završio na sudu, dobio otkaz, a ravnateljica mi je čak zabranila pristup ustanovi. Osjećam se žalosno zbog nefunkcioniranja pravne države. Zar je jedna osoba jača od zakona - kazao je Ivan Gašpar.

- Ravnateljica Bek je iskoristila pravo koje ne postoji, a sve zato što je kao sindikalni povjerenik ukazivao na određene nepravilnosti. Mi imamo mišljenih nadležnih Ministarstava, inspekcija i suda da je bio u pravu. Ovo je oblik pritiska i mobbinga zbog svega što je pokušao napraviti za sebe i svoje kolege i pacijente, kazao je tajnik SSSH Darko Idžaković, koji je iz Zagreba stigao u Zadar kako bi dao podršku Gašparu.

Gašpar je s posla prije dvije godine udaljen zbog postupka kojeg je pokrenuo Dom zdravlja zbog utvrđivanja valjanosti njegove diplome.

- Njegova diploma nije upitna, podmetnuta mu je lažna jer više nije bio poželjan. U Domu zdravlja radi od 1993. godine, vozio je bolesnike još za vrijeme agresije, ima sve potrebne dokumente, a i sam zadarski sud je utvrdio da legitimno radi svoj posao. Ovog nema nigdje u Hrvatskoj, kazao je Uranija i najavio prosvjed ukoliko se Gašpar, u roku od deset dana, ne vrati na posao.

19. travanj 2024 07:26