StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: DOGUS GRUPA ULAŽE 15 MIL. KUNA U MARINU NA BORIKU

Nasipa se more, gradi nova recepcija, a posebna atrakcija bit će bazen iznad mora!

9. veljače 2018. - 12:25
Marina-glavna

Nova zgrada recepcije i novi sanitarni čvor, ugostiteljski objekt i bazen - to su novi sadržaji koji će do ljeta biti izgrađeni u marini D-Marin Borik u vlasništvu Dogus grupe.

Radovi na obalnom i priobalnom dijelu marine, koji uključuju i nasipanje dijela mora, počeli su u siječnju i to slijedom odluke Vlade Republike Hrvatske u kolovozu 2017. godine o produženju koncesije za marinu D-Marin Borik do 2048. godine te ishođenoj građevinskoj dozvoli. Vrijednost ovih radova je dva milijuna eura.

Popunjenost

Radovi na rekonstrukciji bi trebali biti gotovi do lipnja ove godine, a ni na koji način neće ometati goste marine niti njezino redovno operativno poslovanje, kao niti odvijanje aktivnosti u neposrednom okruženju same marine, kazali su nam u marini D-marin.

Autor projekta rekonstrukcije i objekta je zadarska tvrtka Block-Projekt d.o.o. Ukupno će biti nasuto 2350 kvadratnih metara sadašnjeg morskog dijela marine, a na nasipu će biti zgrada od 746 kvadratnih metara, dok će ukupni natkriveni dio iznositi 1166 kvadrata.

Jedan od osnovnih razloga ove već neko vrijeme planirane rekonstrukcije, kazali su nam u marini D-Marin, jest upravo činjenica da se sada sanitarni čvor i recepcija nalaze preko puta same marine.

Svi radovi odvijat će se unutar postojećega prostora marine te neće doći do povećanja koncesijskog područja, niti njezina proširenja ili povećanja broja vezova. S vremenom se očekuje i poboljšanje popunjenosti marine, s obzirom na novu razinu i kvalitetu usluge i sadržaja.

D-Marin Borik je boutique marina smještena na zapadnoj obali grada Zadra. S kapacitetom od 177 vezova u moru, te dodatnih 50 vezova na kopnu, D-Marin Borik je matična luka za jahte do 30 m dužine i 3,5 m gaza.

U prošlosti je služila kao hotelska marina, a prethodni je vlasnik 2004. godine obnovio pontone koji su bili granatirani u Domovinskome ratu. Marinu je potom kupila Marina Dalmacija, a zajedno su 2012. godine postale dio D-Marin grupe u vlasništvu Dogus grupe.

Deset marina

Dogus grupa upravlja s 10 marina u Turskoj, Grčkoj i Hrvatskoj te dva remontna brodogradilišta za megajahte, u Španjolskoj i Francuskoj. D-Marin je jedan od najvećih međunarodnih lanaca marina na istočnom Mediteranu koji promovira rekreacijski yachting, pruža ključnu infrastrukturu koja omogućava pristup zajednici plovnim putovima te razvija održive tvrtke koje potiču lokalno zapošljavanje i gospodarski rast.

Svoju mrežu marina Grupa je nedavno proširila preuzimanjem upravljanja novom marinom, Portonova marina u Crnoj Gori, čije se otvaranje očekuje na ljeto 2018. godine.

25. travanj 2024 00:45