StoryEditorOCM
4 kantunaIMA LI NEZAPOSLENIH INŽENJERA ELEKTROTEHNIKE?

Grad Zadar za plaću od 6.000 kuna traži "savjetnika za javnu rasvjetu"

12. veljače 2018. - 23:05
rasvjeta_fosa2-030616

Upravni odjel za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša Grada Zadra objavio je u Narodnim novinama natječaj za popunjavanje radnog mjesta "savjetnik za javnu rasvjetu". Natječaj će biti zaključen u srijedu i još nije poznato hoće li se za posao u gradskoj upravi javiti netko od rijetkih nezaposlenih inženjera elektrotehnike od kojih bi izabrani kandidat trebao imati mjesečnu plaću od oko 6.000 kuna.

- S obzirom na okolnosti, bilo je krajnje vrijeme za objavu natječaja. Čovjek koji trenutno radi na tom radnom mjestu 1. kolovoza odlazi u mirovinu, a do tada mora iskoristiti i dane godišnjeg odmora. Sve je isplanirano tako da novi savjetnik provede nekoliko mjeseci s aktualnim savjetnikom, što će biti dovoljno da usvoji i preuzme zanja i vještine koje će mu trebati, jer nemamo namjeru u Upravnom odjelu za komunalnu djelatnost i zaštitu okoliša zapošljavati veći broj ljudi nego ih je sada, kaže pročelnik Robertino Dujela smatrajući da bi bilo "neozbiljno čekati da sadašnji savjetnik ode u mirovinu pa tek onda raspisivati natječaj za zapošljavanje novog".

Od budućeg se savjetnika očekuje da je magistar struke ili stručni specijalist tehničkih znanosti, smjer elektrotehnika, s tri godine radnog iskustva. Sve kandidate očekuje provjera znanja i sposobnosti, najprije na pismenom testu, a potom i na intervjuu.

-Savjetnički je posao planiranje i izrada programa održavanja i građenja objekata javne rasvjete i uređenje javne rasvjete za osvjetljivanje javnih površina. Njegov je posao i nadzor i praćenje izvršavanja programa kojega Grad Zadar nalaže koncesionarima, te nadzor rada koncesionara na terenu, objašnjava pročelnik Dujela nadajući se da će se netko od njegovih kolega inženjera elektrotehnike ipak javiti na natječaj.

Koncesionari Grada Zadra,čiji će rad pratiti novi savjetnik, trenutno su tvrtke "Marex" i "Locum".

 

Komunalci imaju tri savjetnika

Osim "savjetnika za javnu rasvjetu", u Upravnom odjelu za komunalnu djelatnost Grada Zadra trenutno rade još dva savjetnika. Jedan od njih nadzire održavanje javnih cesta, a ujedno je i voditelj Odsjeka za nadzor komunalnih usluga, a tu je i jedna savjetnica za komunalne poslove u čiji posao spada nadzor rada komunalnih poduzeća "Čistoća" i "Nasadi".

19. travanj 2024 22:01