KATASTROFALNO STANJE U PROMETU U akciji vikend 30 pijanih, 140 vozača prebrzo vozilo, rekorder napuhao 1,81 alkohola u ranu zoru...

KATASTROFALNO STANJE U PROMETU

Proteklog vikenda (od 9. - 11.veljače 2018. godine) policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 791 vozilo i vozača, a poduzeli su 265 represivnih mjera.

Alkotestirano je 110 vozača od kojih je njih 29 bilo pod utjecajem alkohola, 140 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, dva su vozila bez vozačke dozvole, 13 vozača nije poštivalo prometni znak, četiri vozila su zatečena bez tehničkog pregleda i registracije, dva su vozača prošla kroz crveno svjetlo, jedan vozač je vozio za vrijeme zabrane, deset je vozilo bez zaštitnog pojasa, četiri vozača su nepropisno pretjecala, dva su vozača koristili mobitel u vrijeme vožnje

Iz prometa je isključeno 33 vozača i četiri vozila. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene.

U nedjelju oko 5 sati u ulici Franka Lisice u Zadru, 42-godišnjak je upravljao Škodom (ZD) pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

PODUZETNIK JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU, U BOLNICI NAM JE ISPRIČAO KAKO SU MU BIVŠI SURADNICI UNIŠTILI ŽIVOT "Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"

Saša Eles (54), vlasnik ribarskog obrta "Polip" iz Omišlja na otoku Krku nalazi se na odjelu Neurologi...
"Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"