StoryEditorOCM
4 kantunaDENISU KARLOVIĆU NOVI MANDAT

ŠC Višnjik postao je dnevni boravak za građane

Piše I. Ivanac
13. veljače 2018. - 21:42
koncert_tri_kralja1-091214

Direktorsko mjesto Denisa Karlovića u ŠC-u Višnjik kuloari su proteklih pet-šest mjeseci stavljali pod znak pitanja zbog navodne želje gradonačelnika Branka Dukića da na njegovo mjesto instalira nekoga drugog.

Na koncu, Karloviću je ovih dana ipak potvrđen novi četverogodišnji mandat.

– Od direktora ŠC-a Višnjik, Denisa Karlovića i dalje očekujemo nove programe i unaprjeđenje postojećih programa, no zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima njegova rada. Isto očekujemo od svih drugih uprava javnih ustanova i tvrtki u vlasništvu grada Zadra, a to je kontinuirani rad na podizanju razine kvalitete usluge za sve naše građane – rekao je gradonačelnik Branko Dukić.

– U prvom redu zahvaljujem Gradu na danom povjerenju, koje ću se zasigurno potruditi opravdati. Jako puno stvari se proteklih godina uspjelo realizirati, a nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – rekao je Karlović, dodajući kako je ŠC Višnjik postao dnevni boravak na otvorenom za sve građane i građanke Zadra, ali i za sve posjetitelje koji se sportom bave profesionalno ili rekreativno.

U proteklih godinu dana, Višnjik dnevno posjećuje skoro tri tisuće profesionalnih sportaša i amatera koji svakodnevno uživaju na terenima sportskog centra.
– Svaki dan Centar posjeti 2750 ljudi i koristi sadržaje koji su na svjetskoj razini – kaže Karlović.

Koliko je visoko dignuta ljestvica uređenja sportskih terena dokazuje i nagrada Hrvatskog atletskog saveza koja se ŠC-u Višnjik dodjeljuje u četvrtak i to za kvalitetu i uređenje atletske infrastrukture.

– Iz Hrvatskog atletskog saveza nam govore da je naša atletska staza jedna od najboljih u Hrvatskoj. Uz glavnu stazu iznimno su zadovoljni i stazom za dionice te trim stazom koja bi službeno trebala biti otvorena za desetak dana – poručuje Karlović, dodajući kako će uz trim-stazu uskoro biti otvoreno i najmodernije vanjsko vježbalište u Hrvatskoj, točnije "vanjska teretana".

Karlović napominje kako za ŠC Višnjik ima velike planove poput hotela za sportaše, olimpijskog bazena i teniskog centra, ali da njihova realizacija ovisi isključivo o gradu Zadru.

– U bliskoj budućnosti očekujem donaciju Hrvatskog nogometnog saveza vrijednu milijun kuna s kojom ćemo promijeniti travnjak na nogometnom terenu. Potrebno je napraviti sistem navodnjavanja te postaviti novi travnati tepih, a to sve bi se trebalo napraviti u sljedeća dva do tri mjeseca – najavio je Karlović.

25. travanj 2024 09:17