StoryEditorOCM
4 kantunaPOKREĆE SE VAL DOBROTE

Ivica Ukalović: predlažem da Općina Poličnik daruje obitelji hrabre Laure Dragaš zemljište za gradnju kuće!

Piše M.K.
14. veljače 2018. - 09:58
Izrezak_laura2.JPG

Nakon što je HRT objavio priču o hrabroj djevojci iz Briševa Lauri Dragaš koja s obitelji živi u siromaštvu, pokrenuo se val dobrote.

Bivši nezavisni kandidat za načelnika Općine Poličnik Ivica Ukalović predložio je da se obitelji Dragaš pronađe pogodan teren koji bi joj općina darovala, kao i projektnu dokumentaciju za gradnju kuće.

"Kao roditelj, ali i kao stanovnik Općine Poličnik, zgrožen sam i rastužen spoznajom i saznanjem o teškom materijalnom stanju obitelji Dragaš iz Briševa i njihovim mukama. Ujedno se divim postupku Laure Dragaš, mlade djevojke koja ima toliko hrabrosti progovoriti o svom problemu. Ako nije obitelj cilj i svetinja, dostojan život obitelji i mogućnost normalnog odrastanja i školovanja, džaba nama svi milijuni ovoga svijeta koje ulažemo kad zaboravljamo najdragocjenije.

Na stranu sva politička, poslovna i privatna neslaganja svih nas koji smo u boljoj situaciji od ove obitelji iz Briševa, ovakve situacije zahtijevaju zajedničke snage i zajedničko djelovanje samo s jednim ciljem, a to je da se pomogne ovoj obitelji, ali ako ih ima još i drugim obiteljima s područja Općine Poličnik.

Predlažem stoga da se obitelji Dragaš iz Briševa pronađe adekvatan građevinski teren koji je u vlasništvu Općine Poličnik, da za isti Općinsko vijeće donese jednoglasnu odluku o darovanju spomenutoj obitelji, te da se financira i izrada potrebne projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole za buduću obiteljsku kuću ove obitelji.

Bit ću slobodan na kraju reći - Hrvatska moja je domovina, njeni stanovnici moja su obitelj, a dobrobit moje obitelji je svetinja i budućnost Domovine, zaključio je Ukalović.

Akciju je pokrenula i Torcida Zadar koja će donaciju od kupnje Torcidinih proizvoda u subotu ujutro na Narodnom trgu, uputiti za pomoć Lauri i njenoj obitelji.

Na faceboku se također organizira prikupljanje pomoći za obitelj Dragaš dijeljenjem broja žiro računa za uplatu priloga: Laura Dragas IBANHR8024070003104973657

25. travanj 2024 02:50