StoryEditorOCM
4 kantunaGUARDIAN OBJAVIO POPIS NAJLJEPŠIH MJESTA ZA KUPANJE U EUROPI

Plaža hotela Lucija u Posedarju među top 25

Piše Ana Franić
5. ožujka 2018. - 18:43
Posedarje_.PNG

Plaža hotela Lucija u Posedarju prošle se subote našla na listi 25 plaža u Europi koje ugledni britanski dnevnik The Guardian preporučuje svojim čitateljima za uživanje ovoga ljeta. Šljunčana plaža sa slamnatim suncobranima i kamenim popločanjem na ulazu u more, našla se na prestižnoj listi u izboru Mary Novakovich koja je britanskim čitateljima s hrvatske obale još preporučila Sveti Jakov u Dubrovniku, Pupnatsku luku na Korčuli i Livačinu u Loparu na otoku Rabu. Hrvatske plaže našle su se uz bok atraktivnim europskim plažama u Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Francuskoj i Grčkoj.

- Vrlo smo polaskani i oduševljeni što smo dobili priliku da naš hotel Lucija i plaža budu predstavljeni u svjetski renomiranim novinama kao što je The Guardian. Prije svega željeli bismo zahvaliti našoj gošći Mary Novakvich, novinarki Guardiana koja nas je smjestila u sam vrh hrvatskih i svjetskih plaža. Ovo je samo dokaz i pečat našeg višegodišnjeg rada te stručnog i iznimno personalnog pristupa našim gostima koji se zbog toga osjećaju kao „kod kuće“. Ovaj izbor nam je naravno omogućio neprocjenjiv marketing našeg hotela te se nadamo povećanju broja budućih gostiju, kako u naš objekt tako i u Posedarje, mjesto koje se kupa na obalama Novigradskog mora, kazale su nam vlasnica hotela Lucija Grgić i voditeljica Željka Brala.

Guardian ističe kako Hrvatska ima predivnih lokacija, ali kameno-šljunčana plaža u Posedarju, u sjeni Velebita, nudi obiteljsku atmosferu i kristalno čisto more. Uz opis svake plaže stoje i korisni podaci o dostupnoj infrastrukturi i okvirnim cijenama apartmana. Tako se u Posedarju može pronaći apartman po cijeni od osamdesetak eura, navodi Guardian, a u blizini se također nalazi i picerija.

- Guardianova nominacija nas je iznenadila. Nismo to očekivali! Ponosni smo što su baš našu plažu uvrstili među 25 plaža za uživanje ovog ljeta u konkurenciji s ostalim europskim državama. Cijelo mjesto je jedna velika plaža jer gdje god izađete na more možete se kupati. Ovo nam je odlična besplatna promocija i veliko priznanje za našu Turističku zajednicu i Općinu jer svake godine ulažemo sve više kako bi plaže podignuli na veću razinu, rekao je Šime Bolić, direktor TZO Posedarje.

Osim hrvatskih, navedene su plaže u Portugalu (Tróia Galé, Samoqueira, Culatra i Figueira da Foz), Španjolskoj (Playa de Carnota, Playa de la Franca, Playa de Calblanque, Los Genoveses i Cala Sa Tuna), u Italiji (La Feniglia, La Scala dei Turchi, Porto Badisco i Bagni di Regina Giovanna), u Francuskoj (Plage de l’Ouille, Plage du Lion, Bains Militaires i Plage d’Écault) i u Grčkoj (Plaka, Gramvousa, Vathy i Nanou).

17. travanj 2024 17:02