StoryEditorOCM
4 kantunaPRODOR POLARNOG ZRAKA

Stiže nam novi hladni val kakav se u posljednjih sto godina dogodilo jednom ili dvaput

Piše PSD
16. ožujka 2018. - 19:42
vrijeme

Hrvatsku će, kao i cijelu Europu, tijekom vikenda zahvatiti val hladnoće. Statistika pokazuje da se takav hladni val - s tako velikim prostornim obuhvatom i niskim temperaturama, a i prilično dugog trajanja u drugoj polovici ožujka događa jako rijetko - ako pogledamo u prošlost, u posljednjih stotinjak godina takva se situacija dogodila svega jednom ili dvaput, javlja Nova TV.

Ova je godina neobična jer nismo ni imali onu pretjeranu hladnoću, a sada praktički na kraju zime imamo prodor polarnog zraka kada smo se već i ponadali proljeću.

Na Jadranu će u subotu biti oborina - mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Kiša će na sjevernom Jadranu u nedjelju prestati, ali će je i dalje biti na jugu. Idućih dana bit će vjetrovito uz jaku i olujnu buru na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji će puhati jako jugo do ponedjeljka, kada će i tu zapuhati bura.

Nakon kišnog petka, kišno vrijeme se očekuje u kopnenim krajevima Hrvatske i u subotu. Kiša će uz pad temperature prvo u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, a zatim i u središnjim krajevima. Nedjelja će biti bez oborina, ali osjetno hladnija, a onda u ponedjeljak opet može biti snijega, piše Dnevnik.hr.

19. travanj 2024 21:08