StoryEditorOCM
4 kantunaKOLUMNA: DRITO S BANKA

Ja stvarno ne znan kakvi smo to mi. Sami izaberemo i onda jope ne valja. Čini mi se da se još ni rodija ko bi nan ugodija

Piše Drita Dunatov
21. ožujka 2018. - 15:20
drita_dunatov32-150415

Gledan ja juče vijesti. U Rusiji su izbori. Za GOSPODARA. I svi su sritni. Pivaju. Plešu. Sviraju. Muzika na sve strane. Prodaju karotu na izborima. Ma, sva san se naježila. I sitin se našik izbora. Čini mi se da je prošlo sto godina otkada nisu bili. Baš san ki se zaželila. A virujen da su ki se svi zaželilli.

Jer i kod nas bude skoro ka u Rusiji. Samo kod nas mi se čini da duže traje. Po 2 - 3 miseca. Jer mi imamo puno veći izbor. Imamo više stranaka nego Rusija i Merika zajno. Pa nan onda na svakon kantunu budu njiovi skupovi. U svakon gradu i selu. Nema da nema. Onda nan pridstavljaju svoje programe. Što će sve prominuti. Kako ćemo dobro živiti. Imati šoldi. I posla ka nigdi.

Za to vrime dok su izbori po cile ki dane gledamo na televiziji. Pričaju nan lipe stvari o sebi. A one druge pljucaju. Bude baš lipo. I ljudi in viruju. Jedno vrime viruju jedniman, a onda drugiman. I to je dobro. Jer da nas ne varaju uvik isti. Promine su potribne. Pa i da bude gore, samo da se promine.

I kod nas se piva na izborin. Mi njin plaćamo poznate pivače da zajno s njiman pivaju. Ka na prestavi. A tek plakati. Di kod se okreneš, plakati... Mašu sa svakoga kantuna. Lipi i nasmijani. Bude ki tako velikik da ti se čini da si u Holivudu. I na njiman piše svašta. A najviše piše kako će nan biti lipo. NAJLIPŠE...

I tako to traje misecin. A mi za to vrime virujemo u to. Da će biti lipo... I SANJAMO...BOLJE SUTRA... Ka ono kad uplatiš loto i čekaš da dobješ. Samo vo čekanje više traje. Misecin...I više vrimena smo sritni. Ka mala dica kad čekaju SVETU LUCU prid Božić. A kad sve to prođe, kad izaberemo što smo tili, onda POPIZDIMO. Onda nan ništa ne valja, pa govorimo da su nas privarili. Da su svi isti. Da samo na se mislu. Da ki ni briga za narod.

Ja stvarno ne znan kakvi smo to mi. Sami izaberemo i onda jope ne valja. Čini mi se da se još ni rodija ko bi nan ugodija. Ali, nema veze. Kad budu novi izbori jope ćemo mi po svomen. Jer ja ipak mislin da je problen u tom što mi uvik glasamo PROTIV, a ne ZA.

19. travanj 2024 13:02