StoryEditorOCM
4 kantunaNARODNI MUZEJ ZADAR RASPISAO NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO KOMERCIJALISTE

Izabrani kandidat u petak potpisao Ugovor na neodređeno vrijeme! Pogodite tko

Piše L.Burčul
23. ožujka 2018. - 21:35
promocija_magistara2-011014

Narodni muzej Zadar (NMZ) je 28. veljače raspisao natječaj za radno mjesto komercijalista – tražio se jedan zaposlenik, i to za zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme.

Posao je na natječaju dobio David Ricov.

Ricov je upravo u petak, 23. ožujka, sa Narodnim muzejom Zadar potpisao Ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Natječaj za radno mjesto komercijaliste u zadarskom Narodnom muzeju objavljen je u Narodnim novinama 28.veljače, a rok za prijavu bio je osam dana. Tražila su se četiri uvjeta za to radno mjesto: „SSS, zanimanje komercijalist, poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima, te poznavanje rada na PC-ju u Windows radnoj okolini“.

U natječaju je također istaknuto da će prijavljeni kandidati proći provjeru znanja i sposobnosti pisanim i usmenim putem u Muzeju.

Na natječaj su se javila tri kandidata.

Međutim, na testiranje u Muzej došao je samo David Ricov.

Ostala dva kandidata nisu se pojavila.

U natječaju piše da „ako kandidat ne pristupi provjeri znanja i sposobnosti, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj“.

Dvojica kandidata koja su poželjela biti komercijalisti i, uz Davida Ricova kao trećeg, se javila na natječaj ispunjavala su sve uvjete za taj posao. No ni jedan od njih dvojice nije došao na testiranje.

David Ricov je došao. I zadovoljio uvjete na testu.

On je u petak potpisao ugovor na neodređeno vrijeme kao zaposlenik Narodnog muzeja i time je praktično okončana saga o njegovom zapošljavanju kao koordinatora u Malom arsenalu dok je još imao samo zvanje konobara, i čime se još uvijek bavi Općinsko državno odvjetništvo u Zadru. Iako je u natječaju navedeno da će probni rad trajati dva mjeseca, nema sumnje da će ostati onako kako je u petak potpisano i da će Ricov na probnom radu zadovoljiti.

Naime, u petak su nam iz Zadarske županije potvrdili da je, nakon što je 1. listopada kao komercijalist bio zaposlen na rok od 90 dana u NMZ-u, Ricovu nakon isteka tih 90 dana jednostavno napravljen aneks ugovora. Tako je on cijelo ovo vrijeme zaposlenik NMZ-a, zahvaljujući aneksu ugovora, a sad je zadovoljio kriterije konačno objavljenog natječaja i potpisao Ugovor na neodređeno vrijeme.

 

PEROŠ IZMIJENILA PRAVILNIK NMZ-A

Prošlog ljeta, dok je David Ricov sa zvanjem konobara radio na poslovima koordinatora Malog arsenala, ravnateljica NMZ-a Renata Peroš osobno je izmijenila Pravilnik o unutrašnjem ustrojstvu i načinu rada Narodnog muzeja Zadar. Pravilnik je izmijenjen 1.lipnja 2017., i to tako što je uvela radno mjesto komercijaliste. Do tog datuma posao komercijaliste u NMZ nije postojao, pa ga je Peroš dodala izmjenom i dopunom Pravilnika.

 

U ODO JOŠ TRAJE ISTRAGA O ZAPOŠLJAVANJU RICOVA

Zadarska policija je započela provoditi izvide u Narodnom muzeju Zadar krajem studenog 2017., zbog javno iznesenih sumnji u zakonitost zapošljavanja Davida Ricova na mjesto koordinatora Malog arsenala. To nam je tada potvrdio glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan kazavši da policija postupa po nalogu Državnog odvjetništva.

V.d. Općinskog državnog odvjetnika Ivica Škara nam je u srijedu, 21.ožujka, potvrdio da su izvidne radnje još uvijek u tijeku.

- Kako su, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku izvidi tajni, ne možemo izvijestiti o izvidima koje poduzimamo. Možemo samo navesti da su izvidi u tijeku, te da još nisu završeni – naveo je Škara.

19. travanj 2024 19:53