StoryEditorOCM
4 kantunaIMA LI KRAJA GUŽVAMA PO GRADU?

Strojevi na prometnicama ostaju do kraja lipnja, onda dolaze turisti, pa na jesen novi radovi...

4. travnja 2018. - 23:30
radovi_guzve6-131017

Od srijede je promet zadarskim "Bulevarom" preusmjeren sa zapadnog na istočni dio prometnice, pa je na raskrižju kod Autobusnog kolodvora u jutarnjim satima stvoren dodatni prometni čep. Zbog istovremenih radova na više gradskih ulica, Zadrani već mjesecima muku muče s gužvama, a iz gradske uprave najavljuju da će do početka špice turističke sezone aktualni radovi biti ili dovršeni ili prekinuti, pa nastavljeni na jesen.

-Ovog trenutka na području Zadra traju radovi vrijedni 60 milijuna kuna. Rekonstrukcija dionice "Bulevara" na kojoj su radovi započeli u srijedu, bit će završena do lipnja i nastavljena nakon turističke sezone. Do druge polovine travnja prometni režim Ulicom kralja Tomislava će ostati kakav je sada, a onda će ulica uz zgradu "Peglica" prestati biti dvosmjernom. Do 1. svibnja bit će završene i takozvane "morske trake" u Jazinama gdje kraj radova očekujemo do polovine lipnja. Do tada će biti u promet pušteno i raskrižje u Ulicie Benka Benkovića, s tim što će od 15. svibnja izvan prometa biti i dio Puta Bokanjca, najavio je gradski pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap uz već obavezan poziv građanima na strpljenje.

Čistoća i Nasadi su uredili okoliš Centra "Mocire", četiri dodatka ugovoru su pred potpisivanjem, natječaj za izvođača radova je planiran za lipanj, a Centar bi konačno trebao biti završen do jeseni. Na jesen bi trebali početi radovi na izgradnji školske zgrade u naselju Novi Bokanjac, a širi se i školska zgrada na Ploči gdje će niknuti i mala sportska dvorana, dok vrtić "Pčelica" dobiva energetski neovisnu zgradu s osam vrtićkih odjeljenja.

Pročelnik Kasap kaže da je pri kraju i posao oko izmjene DPU-a za Crvene kuće gdje projektiranje sto novih stanova iz POS programa čeka na završetak pregovora oko vlasnišrva nad zemljištem u čije kompletno komunalno opremanje je već utrošeno 17 milijuna kuna.

 

 

Ide natječaj za Providurovu palaču, dogovoreni detalji za obnovu Bedema

Završena je izmjena projektne dokumentacije za obnovu Providurove palače, a javni natječaj za izbor izvođača radova bit će raspisan u sljedećih mjesec dana.

-Nakon što su zadarski konzervatori podigli mali STOP znak obnovi Bedema, u pregovore i postizanje konsenzusa oko detalja tog projekta uključeno je i Ministarstvo kulture. Sve je ispregovarano, očekujemo suglasnost konzervatora, a onda bismo za 40-ak dana raspisali javni natječaj za izvođača radova, izjavio je pročelnik za EU fondove Šime Erlić.


 

25. travanj 2024 12:06