StoryEditorOCM
4 kantunaTUKLO SE ŠAKAMA, REMENJEM I LANCIMA, LETJELE SU BOCE, STOLCI I STOLOVI...

Detalji masovnog fizičkog obračuna u centru Šibenika, ima i teže ozlijeđenih

Piše Jutarnji.hr / Ante Talijaš
15. travnja 2018. - 13:40
navijaci

Nakon prospavane noći u policijskom pritvoru, u nedjelju ujutro ukupno je 21 osoba privedena pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi koja je subotu u 13,15 sati izbila u središtju Šibenika, u ulici Fra Jeronima Milete u blizini željezničkog kolodvora, između pripadnika šibenskih Funcuta i navijača zadarskog Tornada, a nekoliko sati prije prvenstvene košarkaške utakmice u dvorani Baldekin Šibenik-Zadar, piše Jutarnji.hr.

- Među privedenim osobama 20 ih je s područja Zadra, a jedna iz Šibenika. Protiv njih policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sudjelovanja u tučnjavi, a temeljem Zakona o sprječavanju nasilja na sportskim događajima. Privedene muškarce tijekom nedjelje ispitat će dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetništva - kazala nam je u nedjelju ujutro Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Inače, deset ozlijeđenih osoba epilog je ove sulude tučnjave usred bijela dana između pripadnika šibenske i zadarske navijačke skupine, među kojima već godinama vlada animozitet. Među ozlijeđenima, jedna osoba iz Šibenika i jedna osoba iz Zadra zadobile su teške tjelesne ozljede, ali su izvan životne opasnosti. Kako doznajemo, zbog teške ozljede glave Šibenčanin je u subotu navečer prebačen na liječenje u KBC Split. Ostalih osam lakše ozlijeđenih mladića redom su pripadnici navijačke skupine zadarskog Tornada.

 

U ovoj tučnjavi letjele su boce, stolice i stolovi sa štekata tamošnjeg restorana, kamenje... tuklo se šakama, kaišima, lancima.

Premda je košarkaška utakmica između Šibenika i Zadra proglašena sportskim događajem visokog rizika, a policija poduzela pojačane sigurnosne mjere angažiranjem 'jakih snaga' temeljnih i intervetnih policajaca, ponovno je došlo do bliskog susreta između pripadnika domaće i gostujuće navijačke skupine s neželjenim posljedicama. Tako se ponovio slučaj od prije šest mjeseci, kada je u središtu Šibenika, na 'starom pazaru', Torcida napala Funcute prije početka utakmice Hrvatskog nogometnog kupa između Šibenika i Hajduka na Šubićevcu. Veća skupina 'torcidaša' uspjela je izmaći policijskim kontrolama i ušetati se u središte grada.

19. travanj 2024 12:14