StoryEditorOCM
RegionalDANI GERMANISTIKE NA SVEUČILIŠTU U ZADRU

Studenti i profesori panoima i recitacijama predstavili najznačajnije austrijske književnike

Piše Zadarski.hr
16. travnja 2018. - 16:54
germanistika (1)

Dani germanistike na Sveučilištu u Zadru otvoreni su u ponedjeljak jedinstvenom izložbom "100 godina austrijske književnosti: 1918. – 2018. ", postavljenom u prolazu Sv. Dimitrija. Kroz različite sadržaje na hrvatskom i njemačkom jeziku, posjetitelji se mogu upoznati s najznačajnijim piscima i djelima austrijske književnosti od raspada Austro-Ugarske Monarhije do danas, kao što su Stefan Zweig, Thomas Bernhard, Thomas Glavinic, Elfriede Jelinek, Peter Handke...

- Želimo omogućiti studentima da sudjeluju u nečemu što nije izravno nastava, ali je povezano s radom na Odjelu. Studenti su pokazali da se jedna lijepa izložba može napraviti i s malo sredstava, ako ima puno truda i entuzijazma. Osim izložbe na Danima germanistike imamo zabavnu i filmsku večer, kviz te druge zanimljive sadržaje za studente, ali i srednjoškolce, rekao je na otvaranju pročelnik Odjela za germanistiku prof. dr. sc. Goran Lovrić.

Autori izložbe su studenti kolegija Suvremena austrijska književnost, studentica Antonela Nekić i predmetna nastavnica doc. dr. sc. Marijana Jeleč. Na panoima se osim biografija najpoznatijih književnika može pročitati i intervju s piscem Robertom Prosserom, čiji je roman Phantome bio nominiran za jednu od najznačajnijih književnih nagrada „Deutscher Buchpreis“. Studenti su na otvaranju čitali odabrane pjesme i pisma austrijskih autora.

Dani germanistike nastavljaju se sutra predstavljanjem stipendija za SR Njemačku te filmskom večeri u Studentskom klubu Božo Lerotić.

16. travanj 2024 23:19