BIZARNI OBRAČUN U ZADARSKOM ZATVORU Zatvorenik u maniri nindže zaskočio cimera na spavanju i s dvije ruke ga izbo kemijskim olovkama po vratu i tijelu!

BIZARNI OBRAČUN U ZADARSKOM ZATVORU

Zbog incidenta u zatvoru u Zadru gdje je cimera iz ćelije u maniri nindže zaskočio na spavanju i s dvije ruke izbo kemijskim olovkama po vratu i tijelu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjeg Zadranina K.E.
Pomahnitali Zadranin, koji u zadarskom zatvoru služi višemjesečnu kaznu zbog teške krađe zbog čega se i žalio Ustavnom sudu, optužen je za kazneno djelo protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozlijede u pokušaju.
Optužba ga tereti da je 10. siječnja oko dva sata iza ponoći u zatvoreničkoj sobi zatvora u Zadru, s ciljem da mu nanese teške tjelesne ozlijede, prišao T.I. koji je spavao, kao i ostala dvojica zatvorenika, te mu sa dvije plastične kemijske olovke, zadao ubodne rane po vratu, na leđima, na ruci i ispod pazuha.

Na vriskove koji su se prolomili iz zatvoreničke sobe odmah su reagirali pravosudni policajci koji su 24-godišnjaka razoružali oduzevši mu kemijske olovke. Zatvorenici su potom razdvojeni, a ozlijeđeni muškarac hitno je odveden u zadarsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Utvrđene su mu teške tjelesne ozlijede, no što je bio pravi motiv ovakvog napada još nije poznato.

- Da se razumijemo, nije ovaj baš bio izbušen kao sito, ali se dobro prepao. Bio je u šoku jer je spavao. Kada je u snu osjetio bol nije mu bilo jasno što se događa. Iznad sebe je vidio razjareno lice s kemijskim olovkama. Ne znamo što je bio razlog njegovog napada, no njemu inače ne treba puno jer je sklon provokaciji – rekao je pravosudni izvor.

Kako neslužbeno doznajemo, zatvorenici su nakon sukoba razmješteni u druge ćelije, a "nindža" zatvorenik prijavljen je nadležnim tijelima, te su mu određene sankcije unutar zatvora. Za ovaj napad tužiteljstvo je za njega  predložilo bezuvjetnu zatvorsku kazna s obzirom da je već osuđivan zbog krađa i zatvorskom kaznom, a trenutačno se protiv njega vodi nekoliko kaznenih postupaka pred Općinskim sudom u Zadru.

U prvoj je presudi osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od godine dana, a drugi put na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci uz izricanje sigurnosne mjere obaveznog liječenja od ovisnosti o opojnim drogama.
Za incident u zadarskom zatvoru tužiteljstvu ga je kazneno prijavila Prva policijska postaja PU zadarske 29.siječnja. U istrazi su kao nesporne utvrđene ozlijede napadnutog zatvorenika, a također se njegov iskaz pokazao vjerodostojan i istinit. Što ga je ponukalo na bizarni napad 24- godišnjak pak nije htio reći.
Sličan slučaj zabilježen je u ćeliji jednog od bosanskohercegovačkih zatvora prije nekoliko godina kada je zatvorenik drugoga koji ga je provocirao također ubo kemijskom olovkom u predjelu obraza dok je spavao. Ovaj se nakon toga "razbudio", te ga izudarao letvom od stola i poderao mu odjeću.

Naslovnica 4 kantuna

Najčitanije

PODUZETNIK JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU, U BOLNICI NAM JE ISPRIČAO KAKO SU MU BIVŠI SURADNICI UNIŠTILI ŽIVOT "Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"

Saša Eles (54), vlasnik ribarskog obrta "Polip" iz Omišlja na otoku Krku nalazi se na odjelu Neurologi...
"Gađali su me sidrom i gliserom pokušavali spriječiti da izronim, a kada sam konačno došao do zraka, dočekao me repetirani pištolj"