StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON ODLASKA MARIJA PLEŠE U ALABAMU

Pukovnik Ražov novi zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ-a

Piše Zadarski.hr
1. lipnja 2018. - 15:55
razov1

Pukovnik Krešimir Ražov stupio je u petak, 1. lipnja 2018. godine na dužnost zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i ujedno zapovjednika vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Imenovanje novog zapovjednika baze u Zemuniku uslijedilo je nakon odlaska dosadašnjeg zapovjednika pukovnika Maria Pleše na izobrazbu "Air War College" u Alabami u SAD.

Tom prigodom pukovnik Ražov je zahvalio ukazanom povjerenju i postavljenju na dužnost zapovjednika 93. zb HRZ-a istaknuvši: "Ukazana mi je iznimna čast i povjerenje zapovjedati postrojbom koja je kroz razvijene sposobnosti i postignuća prepoznata kao baza visokih potencijala i izvrsnosti. Uložit ću maksimalalan napor zajedno sa svim pripadnicima postrojbe kako bi dodatno učinili još jedan novi iskorak u svim područjima djelovanja zrakoplovne baze".

Novi zapovjednik baze pukovnik Krešimir Ražov rođen je 1974. godine u Zadru. Oženjen je i otac jednog djeteta, živi u Zadru. Pripadnik je Oružanih snaga RH od 1998. godine, kada je završio školovanje kao pripadnik 2. naraštaja hrvatskih vojnih pilota. Obnašao je dužnosti nastavnika letenja, prvog pilota u vodu, zapovjednika voda i zapovjednika Eskadrile helikoptera u 93. zrakoplovnoj bazi.

Završio je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro", a za postignuća u službi više je puta pohvaljivan i nagrađivan. Pukovnik Ražov diplomirani je inženjer aeronautike, vojni pilot, nastavnik letanja, probni i demo pilot na helikopteru BELL-206B.

U letačkoj karijeri ostvario je oko 3000 sati naleta na avionu UTVA-75 te helikopterima BELL-206B i OH-58D Kiowa Warrior.

25. travanj 2024 14:57