StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: A GDJE SU KOMUNALNI REDARI

Park šuma Musapstan zatrpana otpadom!

Piše Branko Božić
5. lipnja 2018. - 23:56
WP_20180605_17_52_48_Smart

Da idiotizmu, nekulturi, nebrizi za zdravi i zeleni okoliš i tome slično, nema kraja među neodgovornim pojedincima, ovog smo se utorka u poslijepodnevnim satima iznova nažalost osvjedočili, posjetivši zadarski gradski zeleni raj, park šumu Musapstan.

Ostali smo zapanjeni sa kakvom se lakoćom dovoze nove količine svakojakog otpada, s kojima se pored ostalog, unatoč učestalom našem pisanju na ovu temu, onečišćuju i zagađuju zadarska zelena pluća. Dapače, u čitavoj ovoj priči žalosti i činjenica, da koliko god puta smo obišli čitavo područje pod šumom, a često smo u njemu, rijetko ili pak nikada nismo sreli njezine čuvare i skrbnike.

Pa valjalo bi se uistinu zapitati gdje su zadarski šumari, gradski komunalni redari i ostali, a dakako i članovi zadarske Zelene akcije.Nikoga ama nikoga u blizini.Jednom smo se ne tako davno pišući sličan tekst na istu temu zapitali: -A što će tek biti kada se krene sa najavljenim odvajanjem,razvrstavanjem i sortiranjem kućnog otpada, a kako znamo s čime se planira krenuti do konca tekuće godine.

Hoće li onda poznavajući mentalitet ovdašnjeg stanovništva, park šuma Musapstan, kao i uostalom ostala šumska područja uokolo grada Zadra, stenjati pod još većim hrpama otpada svih vrsta i boja? E pa živi bili pa vidjeli!

19. travanj 2024 20:32